ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 13, 2003

PHP programok Java háttérrel

Hojtsy Gábor · 2003. Jún. 13. (P), 21.33
Véleményem szerint óriási bejelentést tett a Zend Technologies június 11-én. A Java Community programban, társulva az Apple, Borland, Macromedia, MySQL, Oracle és Sun cégekkel egy olyan Java Specifikációs Javaslatot (JSR) fejlesztettek ki, mely a Javaban megírt üzleti logika szabványos elérését definiálja más szkript nyelvek számára.

A hír valódi szenzációja, hogy a Sun "elnökölése" alatt kialakított javaslat szerint a PHP 5 nyelven megvalósított referencia implementációt választották.

Másolható CSS alapú webhely elrendezések

Hojtsy Gábor · 2003. Jún. 13. (P), 20.38
Időről időre visszatérünk a CSS alapú weboldalak témájára. Ez nem azért van, mert szerkesztőinknek nincs jobb dolguk, hanem azért, mert valóban úgy gondoljuk, hogy ezek rengeteg előnnyel járnak.

Említettem néhány igen bonyolultan összerakott oldalt, kiragadott ismertetőket közlő oldalakat. Tisztában vagyok azonban azzal, hogy sokan inkább egy sablont szeretnének, amiből ki lehet indulni.

FORM ellenörzés és kitöltés.

quasimidi · 2003. Jún. 13. (P), 11.32
Szeretnék felveti pár kérdést és várom gondolataitokat, konkrét megoldásokat és ötleteiteket az alábbi "problémák" szakszerű lekezelésében.

1. sokszor előfordul hogy a t.user többször nyomogatja meg az elküldés gombot, ami hatására néha a DB-szerver szimplán visszadob egy duplicate-key üzenetet. Hogyan kezelitek az ilyenek elkerülését, illetve a duplikációk problémáját MySQL szervereknél?

2. Amikor elküldesz egy formot és esetleg pár mező nincs kitöltve (mondjuk JS kliens oldali alkalmazása nékül), akkor a felhasználó automatikusan rábök a browser "Vissza/Back" gombjára és az eddig beírt adatai elvesznek. Ezeket hogyan oldod meg (cookie-k használataq nélkül)?

Egyenlőre ez a két gondolat jött föl, szerintem hasznos lehet ha mások látják a Te tapasztalatodat/ötletedet.

R