ugrás a tartalomhoz

Másolható CSS alapú webhely elrendezések

Hojtsy Gábor · 2003. Jún. 13. (P), 20.38
Időről időre visszatérünk a CSS alapú weboldalak témájára. Ez nem azért van, mert szerkesztőinknek nincs jobb dolguk, hanem azért, mert valóban úgy gondoljuk, hogy ezek rengeteg előnnyel járnak.

Említettem néhány igen bonyolultan összerakott oldalt, kiragadott ismertetőket közlő oldalakat. Tisztában vagyok azonban azzal, hogy sokan inkább egy sablont szeretnének, amiből ki lehet indulni.

Nem kell messzire fáradni, a glish.com/css oldalon a legtipikusabb elrendezések kifejezetten másolásra előkészítve várják az érdeklődőket a CSS Techniques szakaszban. A CSS lapokon a legkellemesebb, hogy a különböző trükköket (és ellentrükköket) alapos megyjegyzésekkel magyarázzák el. Ugyanitt a CSS Resources szakasz a főbb CSS elrendezésekkel foglalkozó oldakat sorolja fel.

Mindenképpen fontos a különböző CSS hackek megismerése, hiszen ezekkel lehet hibás böngészőkben is jó megjelenítést elérni.
 
1

Re: Másolható CSS alapú webhely elrendezések

Granc Róbert · 2003. Jún. 16. (H), 12.49
Kár, hogy a doksik meglehetősen régiek, a hackekről szóló pl az IE6 béta megjelenésekor készült, és az IE5 inkompatibilistási gondjairól szól...

Robi
2

Re: Másolható CSS alapú webhely elrendezések

Hojtsy Gábor · 2003. Jún. 16. (H), 19.57
Ha találsz IE6 problémákról szóló oldalt, kiváncsian várom :) A trükkök egyébként azért is régiek, mert maga a CSS szabvány is régi, csak mostanában kezdenek eszmélni ez emberek (beleértve sok esetben engem is :)