ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2007 - Blog bejegyzés

július 30

Újdonságok a MySQL háza táján

Bártházi András · 2007. Júl. 30. (H), 10.52
A MySQL háza tájáról több hírt is hallani mostanában, főként az OSCON (O'Reilly féle nyílt forrású konferencia) kapcsán. Az újdonságok részben a MySQL 5.1-ben megjelenő lehetőségeket, részben pedig egyéb kapcsolódó szoftverek híreit jelentik. Nézzünk körül!

július 13

A PHP 4 élete idén véget ér

Hojtsy Gábor · 2007. Júl. 13. (P), 17.54
Ahogy nemrég Heilig Szabolcs blogmarkolta, a PHP fejlesztői csapata bejelentette, hogy a PHP 4-es verziójából nem terveznek újabb frissítést kiadni 2007. utolsó napját követően. A mindenképpen fontos biztonsági frissítések még időről-időre megjelenhetnek, de csak 2008. augusztus 8. napjáig. Utána a felszínre kerülő biztonsági problémákra sem lesz gyógyír, tehát a továbbra is PHP 4 mellett maradók számára potenciális biztonsági probléma lesz ez a verzió. Ez egyrészt nagy lökést ad a korábban általunk kiemelt Go PHP 5 kezdeményezésnek, másrészt mindenképpen arra fogja a hoszting cégeket kényszeríteni, hogy váltsanak. Itt az ideje, hogy az újabb PHP kiadásokra váltsunk.
 

július 6

Go PHP 5 - a vezető nyílt forrású szoftverek összefognak

Hojtsy Gábor · 2007. Júl. 6. (P), 19.00

Go PHP 5!

Régóta a levegőben van, hogy a hoszting cégek nem frissítenek PHP 4-ről az újabb 5-ös sorozat kiadásaira, ezért sok webhely fejlesztő, és a népszerű nyílt forrású programok fejlesztői is úgy alakítják ki PHP programjaikat, hogy azok PHP 4-gyel is futni tudjanak. Különben sok hoszton egyszerűen nem lennének használhatók. A Drupal fejlesztői csoport akkor találkozott ezzel a problémával különösen nagy erővel, amikor az idei Yahoo kampuszon tartott Open Source Concent Management (nagyrészt Drupal) konferencia egyik előadásán Rasmus Lerdorf (a PHP elindítója) feltette a kérdést: a Drupal mégis miért támogatja továbbra is a PHP 4-et. Dries Buytaert (a Drupal alapítója) válasza erre az volt, hogy ha nem ezt tennénk, számos hoszton nem lehetne használni a szoftvert.

július 2

4. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenye

Baranyai László · 2007. Júl. 2. (H), 09.21
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság valamint a szekszárdi I. Béla Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola informatikai versenyt hirdet a 2008. évre, immár nemzetközi ranggal, általános és középiskolások részére, "4. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenye" címmel.