ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2007 - Blog bejegyzés

november 30

WAMP webkiszolgáló telepítése kezdőknek

wolfnet2 · 2007. Nov. 30. (P), 00.03
Ez a bejegyzés elsősorban azoknak szól, akik még nem telepítettek Windows-ra Apache HTTP kiszolgálót. Az alábbiakban bemutatom, miként lehet feltelepíteni a WAMP5 webszervert.

november 29

Újdonságok a Google háza táján

Heilig Szabolcs · 2007. Nov. 29. (Cs), 00.36
A mai napon kaptuk a hírt, hogy a Google Summer of Code program sikereit átemelve a Google ezúttal középiskolás diákokra (13-18 évesekre) szabott programot indított. A Google Highly Open Participation Contest (HOP) verseny elindulásához tíz nyílt forrású projektet választott ki a cég. Ezek között olyan webes projektek, mint az Apache, a Drupal, a Joomla, a Plone vagy a Moodle is helyet kaptak, ráadásul a nálunk kevésbé ismert SilverStripe CMS is bekerült.

november 22

Budapest New Technology Meetup

Bártházi András · 2007. Nov. 22. (Cs), 12.21

NewTech Meetup

A Weblaboron még sohasem ajánlottuk, pedig egy igen érdekes rendezvényről van szó. A Budapest New Technology Meetup egy havonta megrendezésre kerülő, a tudomány és technika varázsai iránt érdeklődőknek szervezett kifejezetten underground feelingű esemény. Közel sem a webre korlátozódik a témaköre, de sokszor előfordul konkrétan vagy érintőlegesen a web is mint téma. Így lesz ez most is, a decemberi meetupon (az Android előadással).

november 20

Ruby on Rails online oktatás most már magyarul is

Hojtsy Gábor · 2007. Nov. 20. (K), 15.36
Aki esetleg nem a legutóbb felvillantott ASP.NET irányában látja a jövőt, vagy úgy érzi, hogy a Ruby on Rails körüli érdeklődés őt is magával ragadta, annak sem kell immár magyar tananyag nélkül elindulnia. A minap kaptam azt a hírt is, hogy a PentaSchool kialakított egy olyan online Ruby on Rails tanfolyamot, mely egy egyszerűbb webáruház létrehozásán vezeti végig a tanulókat. A bevezető fejezet és az eredményként adódó webáruház is elérhető a cég szerveréről. Mivel itt egy oktatóval segített online tanfolyamról van szó, a részvételért a cég díjat számít fel.
 

november 19

Ismét ASP.NET gyakorlati bevezető

Hojtsy Gábor · 2007. Nov. 19. (H), 13.03
Ma kaptam a hírt, hogy a Microsoft ismét ASP.NET bevezetőt tart a PHP és más webes technológiákban tapasztalt, de tudásukat szélesíteni kívánó fejlesztők részére. A december elsején tartandó workshopra saját laptoppal is érkezhetnek a résztvevők, melyhez az ingyenesen elérhető ajánlott szoftverekről is tanácsot adnak. A workshop az ASP.NET kiemelt erősségeit: a fejlesztő eszközöket, az egységes felhasználó kezelést és kinézet kialakítást, az adatkötés különböző vetületeit és végül az AJAX programozást fedi le. A rendezvény a BME informatikai épületében kerül lebonyolításra, a részvétel díjmentes.