ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 14, 2002 - Blog bejegyzés

Dátum

PHP Weekly - 70.

Granc Róbert · 2002. Jan. 14. (H), 14.15
A Zend 70. hírleveléből:

2. PHP konferencia - ismét az O'Reilly Nyílt Forráskód konferencián, július 22-26 között San Diegoban, Kaliforniában. Bővebb információ a konferencia honlapján.

Nemzetközi PHP konferencia - ha már a konferenciáknál tartunk, a tavalyi frankfurti Nemzetközi PHP Konferencia összes előadása elérhető saját honlapjukon. A résztvevők már tudják, hogy nagyon érdekes előadások szerepeltek ott, a témák közül kiemelendő talán a PHP-GTK, valamint az XML és XSLT technológiák.

PHP Weekly - 69.

Granc Róbert · 2002. Jan. 14. (H), 14.15
A Zend 69. hírleveléből:

Alapértelmezett globális változók - még nem kerültek bele a kézikönyvbe. Az alapból globális $_ változók (mint pl. $_SERVER) a PHP 4.1.0 újdonságai, hamarosan dokumentálják őket.

Független (standalone) bináris szkriptek - egy bizonyos Alan Knowles nevű úriember kezdett dolgozni a futtatható PHP fájlokat készítő kompájleren. A korábbi próbálkozásokkal szemben ő egy platformfüggetlen PHP funkciót készítene, és ez futtatná a bináris kód által tartalmazott szkriptet.

PHP Weekly - 68.

Granc Róbert · 2002. Jan. 14. (H), 11.49
A Zend 68. hírlevelének felét a különböző kérések (feature request) teszik ki. Ezek:

a dBase fájlok fejlécét olvasó funkció

MSSQL "trusted" kapcsolatok támogatása

extra dátumformátum (Dec 17 19:30) a strtotime() funkcióban

a logfájlok operációs rendszertől függő sorvég-jelei

egységes tesztelési metódusok kialakítása függvények megváltoztatása esetére.

A kérések teljesítése a PHP-s közösség kapacitásától is függ, de a kért új funkciók egy részével nagy valószínűséggel találkozni fogunk még.

A PHP-s újdonságok pedig 2001. utolsó hetében:

InterAKT hírek

Granc Róbert · 2002. Jan. 14. (H), 11.24
Az InterAKT tegnap jelentette meg a PHAkt, a Macromedia Ultradev PHP-s kiegészítőjének legújabb frissítését, amely már helyesen működő dinamikus rádiógombokat, valamint apróbb hibajavításokat tartalmaz. Az új verzió az ADODB új, 1.65 változatára épül.

Honlap és letöltés: http://www.interakt.ro/products/PHAkt/



A cég egyben bejelentette legújabb nyílt forráskódú projektjét, a Krysalist, amely XML/XSLT feldolgozással teszi lehetővé az adatok teljes különválasztását a honlap "motorjától" és a dizájntól.

Honlap és letöltés: http://www.interakt.ro/products/Krysalis/