ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 69.

Granc Róbert · 2002. Jan. 14. (H), 14.15
A Zend 69. hírleveléből:

Alapértelmezett globális változók - még nem kerültek bele a kézikönyvbe. Az alapból globális $_ változók (mint pl. $_SERVER) a PHP 4.1.0 újdonságai, hamarosan dokumentálják őket.

Független (standalone) bináris szkriptek - egy bizonyos Alan Knowles nevű úriember kezdett dolgozni a futtatható PHP fájlokat készítő kompájleren. A korábbi próbálkozásokkal szemben ő egy platformfüggetlen PHP funkciót készítene, és ez futtatná a bináris kód által tartalmazott szkriptet.

phpinfo() - egy apró hiba a PHP 4.1.x-et 4.0-ként azonosította, ezt javították ki a függvényben.

strtok() - a 4.1.0 changelog (hibásan) nem tartalmazta ezt a bejegyzést. A függvényen néhány javítás történt, hogy helyes értékekkel térjen vissza. Részletek a kézikönyvben.

MCVE kiegészítő - az MCVE hitelkártya-ellenőrző szoftverrel való együttműködéshez. Az MCVE a RedHat által ajánlott megoldás a CCVS helyett (amely már jó ideje a legelterjedtebb Unixos hitelkártyaszoftver).

Zend Engine2 archívum - elkészült az engine2 levelezőlista web-alapú archívuma. További részletekért lásd a http://www.zend.com/lists.php címet.

PHP forrás wiki - Zak Greant wiki formátumban tette elérhetővé a "An Introduction to the PHP source" azaz "A PHP forráskód bemutatása" című beszédének jegyzeteit. Ha érdekel valakit, hogyan is épül fel a PHP forráskódja, valamint a Zend API, akkor látogassa meg a http://fooassociates.com/rtfs/ címet.

Fejlesztési kérések (feature requests) - mint valaki összeszámolta, a bugs.php.net-en a hibajelentések több, mint harmada (összesen 428 db!) gyakorlatilag feature request. Úgy tűnik, hamarosan drasztikusan csökkenni fog a PHP bejelentett hibáinak száma... :)))

PHP 4.1.1 Win32 alá - letölthető a PHP honlapról és a tükörszerverekről (mint a http://hu.php.net). Tartalmazza az Apache, AOLserver és egyéb SAPI-kat, mint az ISAPI és NSAPI valamint számos új kiegészítőt, mint pl. az új GD2 grafikus könyvtár.

Friss Win32 binárisok - csak egy megjegyzés: Frank Kromann folyamatosan friss Win32 binárisokat tart a honlapján, mind a normális, mind a debug buildből.

http://kromann.info/php4.php

MySQL kiegészítő - az ajánlott változtatások és újdonságok listája itt található. A legfontosabb újdonságok talán a MySQL objektumorientált osztály, amely leegyszerűsíti az adatok kezelését, valamint a MySQL 4.0.1-gyel való kompatibilitás.

Ennyit mára a tudomány és technika újdonságaiból, holnap pedig jön a hírlevél 70. száma...