ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 16, 2001 - Blog bejegyzés

NuSphere PHPEd Advantage

Granc Róbert · 2001. Jún. 16. (Szo), 22.49
A PHP elterjedését jelzi, hogy a Zend mellett egyre több cég lát fantáziát a professzionális PHP-s fejlesztésben, oktatásban és támogatásban. A MySQL-re és PHP-re összpontosító NuSphere telepítőkészletét már említettük egy korábbi hírünkben. Fizetős szolgáltatásai között kiemelkedő az Enhanced MySQL, mely egy új adattáblatípust tartalmaz, a Geminit, amely rekordszintű lockolást, megbízható tranzakciókezelést és összeomlás utáni helyreállítást ad a MySQL-hez.

A cég most még ennél is tovább lép és június 18-án, hétfőn fejlesztőkörnyezettel is megfejelve a fentieket, piacra dobja a NuSphere PHPEd Advantage csomagot, amely mint neve is mondja, a sikeres PHPEd szerkesztőt tartalmazza, valamint csomagolják hozzá Jay Greenspan és Brad Bulger MySQL/PHP Database Applications című könyvét is.

NuSphere honlap: http://www.nusphere.com

A dolognak természetes velejárója, hogy az eddig ingyenes PHPEd sorsa egyelőre bizonytalan: lesz továbbra is ingyenes verziója, vagy csak a NuSphere csomag részeként lesz már elérhető? A jelenlegi verziók persze továbbra is letölthetőek a PHPEd honlapról: http://www.soysal.org/PHPEd
 

A nap linkje: Mp3Database

Granc Róbert · 2001. Jún. 16. (Szo), 21.59
Hogyan osszuk meg mp3 gyűjteményünket egy intraneten? Az 5. verziónál tartó Mp3Database kisméretű, gyors szkript, amely lehetővé teszi Apache, PHP, MySQL felhasználásával egy mp3 jukebox szerver felállítását.

Honlap: http://www.crown.net/~axe/quedit/mp3data.html