ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 24, 2004

Májusban jelenhet meg a végleges PHP 5.0.0

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 24. (K), 12.36
Az utóbbi idők híreiből kitűnt, hogy a PHP 5-öt egyre többen használják, és szavazásunkon is jelentős mértékű volt az új verzió használatát tervezők aránya. Még mindig nem lehet semmi biztosat tudni, de a sok félrebeszélés után most Andi Gutmans (a Zend társalapítója, a PHP 5 legkomolyabb fejlesztője) egy levelezőlista kérdésre reagálva azt válaszolta, hogy érzése szerint májusban megjelenhet a végleges verzió.
 

Új Weblabor? Miféle új Weblabor?

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 24. (K), 09.28
Akik előző hírünk kapcsán hirtelen érdeklődni kezdtek az idei PHP Konferencia programja iránt, azok minden bizonnyal észlelték, hogy egy 'Így készült a Weblabor' című előadás is szerepel a rendezvényen. Olyan érdekes dolgokról szól ez az elődadás, mint a verziókezelés (Subversion rendszerrel), vagy a szabványkövető oldalak tesztelése Firefox böngészővel, de még sorolhatnánk. Kétségtelen, hogy a jelenleg működő Weblabor oldalt sem a szabványkövetés, sem a háttérben működő verziókezelés nem jellemzi, köszönhetően a működtető tartalomkezelő rendszer kialakításának és korlátainak.

Jogos a kérdés, hogy akkor mégis milyen alapon kerül egy ilyen előadás a konferencia programjába?

Jössz a PHP Konferenciára?

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 24. (K), 01.16
Igen, nagyon jó a program
29% (31 szavazat)
Igen, mindenképpen megyek
23% (25 szavazat)
Talán
6% (7 szavazat)
Nem tetszik a program
0% (0 szavazat)
Nem tudok elmenni
27% (29 szavazat)
Nem érdekel
15% (16 szavazat)
Összes szavazat: 108
 

Megjelent a PHP Konferencia programja

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 24. (K), 00.20
Ezekben a perceken került a nyilvánosság elé az idei PHP Konferencia programja, mely az előző évhez képest komoly szakmai tartalomnövekedést hoz, megadva a lehetőséget a résztvevőknek a különböző témájú, de egy időben zajló előadások közüli választásra. Néhányan saját fejlesztéseikről tartanak előadást, mások praktikus eszközeiket mutatják be. Helyet kapott a programban jelentős számú gyakorlati bemutató is, melyek különböző, a mindennapi problémák megoldása során használható technikákat ismertetnek meg az érdeklődőkkel.

Idén nagyobb hansúlyt kívánunk fektetni a rendezvény emberi oldalára is, ezért a szerteágazó virtuális környezetben szerveződő közösségek találkozóinak szervezését is elő szeretnénk segíteni. A programban tekintélyes időkeret áll rendelkezésre a közösségek összejövetelei számára is.

Nem késő még átgondolni az idei 5k compo versenyen történő nevezés lehetőségét sem, még egy hét áll rendelkezésre a pályamű elkészítésére és beküldésére, és a verseny idén is értékes díjakkal kecsegtet.