ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 4, 2004

Megjelent a Safari 1.2-es változata

Bártházi András · 2004. Feb. 4. (Sze), 19.03
Megjelent az Apple Mac OS X-en működő böngészőjének, a Safarinak a legújabb, 1.2-es verziója. Ez a verzió főleg csak stabilitásbeli változásokat hoz, de több kényelmi funkció is megjelent benne.

Vátozók

paal · 2004. Feb. 4. (Sze), 17.20
Hali!

Szükségem lenne a bejelentkezett felhasználó valódi e-mail címére.
Ez elvileg a

$username = pnUserGetVar('email');

módon ki is nyerhető. De nekem nem akarja... Hiányozna egy

global..... ;??

De mi?
 

timestamp

montressor · 2004. Feb. 4. (Sze), 15.13
Sziasztok!

A mysql adatbazisban egy mezonek timestamp tipust adok, beillesztek adatot, es megnezem akkor ilyen formatumu:
20040203112212
Nem 1970 ota eltelt masodperceknek kene lenni a timestampnek? Ezzel raadasul nem mennek a php idoformazo fugvenyei sem.:(
Mit cseszek el? Koszi
 

A .htaccess rejtelmei kezdőknek

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 4. (Sze), 13.31
Az Apache .htaccess állományának lehetséges beállításai sok kezdő (sőt néhány tapasztaltabb) webfejlesztő számára is homályosak. Nos, nemrég megjelent egy alapos ismertető, mely egészen az alapoktól indulva járja körbe a .htaccess lehetőségeit. A leírás rögtön tisztázza, hogy a .htaccess maga az állomány neve, és nem egy használandó kiterjesztés, és innen egészen a hibaoldalak beállításától a jelszóvédelmen át a könyvtárlistázás megakadályozásáig is eljut.

ODBTP - Windowson futó adatbázisok elérése

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 4. (Sze), 09.21
Gyakran visszatérő probléma (és tipikusan ideális megoldás nélküli gond) Windowson futó adatbázisok elérése Linux alól. Amennyiben egy jól használható megoldást találunk, megvan az esélye, hogy ugyanaz nem fog Windowson működni, és ez fordítva is előfordulhat. Az ODBTP, azaz az Open Database Transport Protocol egy TCP/IP alapú protokoll ODBC műveletek távoli végrehajtására. PHP-s kiterjesztés formájában is elérhető.