ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 11, 2004

Holnapra várható a PHP 5 beta 4

Anonymous · 2004. Feb. 11. (Sze), 14.44
Az eredeti tervekkel ellentétben a PHP5 beta 3-as verzióját nem az RC1 követi, hanem egy beta 4-es verzió fog megjelenni, várhatóan a holnapi nap folyamán. Innentől kezdve valóban 'feature freeze' állapotba kerül, tehát már csak hibajavítások várhatóak az RC1 megjelenéséig. Andi Gutmans felhívta a fejlesztők figyelmét, hogy a mai nap még bepótolhatják eddigi elmaradásaikat.

FLASH menübar SQL-ből

quasimidi · 2004. Feb. 11. (Sze), 12.44
Sziasztok!

Sajnos odáig kellett fajulnom egy programban, hogy db-ből kellene előállítani egyszerű windows-típusu menüt, almenükkel.
Amit eddig találtam ott nem tudom kikerülni az XML használatát.
Tudnátok segíteni, van-e olyan script vagy .fla ami ahasonlót valósít meg XML nélkül?
Köszönöm,

Q.
 

Böngészőbe épített helyesírásellenőrzés

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 11. (Sze), 12.32
Nemrég adtunk hírt a Speller Pages nevű programról, melynek célja, hogy szerver oldalon helyesírásellenőrzőt ágyazhassunk weboldalunkba, megkönnyítve annak használatát. Ha azonban felhasználóként látogatunk el egy oldalra, akkor sokat segíthet, ha böngészőnkbe épült helyesírásellenőrzőt tudunk használni. Az Omniweb bögésző beépítve tudja ezt, de Internet Explorer és Mozilla esetén sem kell elviselnünk a mindennapokat nélküle.

Webes szabványokkal épített oldalak

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 11. (Sze), 08.28
Akik követik híreinket, azok számára minden bizonnyal világos, hogy a webszabványok használata mellett állunk ki. Nemcsak gyorsabban letöltődő, jobban használható és jövőkompatibilisebb oldalakat készíthetünk ezen szabványok segítségével, hanem időt is megspórolhatunk a szabványos technikák és eszközök használatával. Sokszor inspirációra lehet szükségünk, és időnként ötletünk sincs, hogy egyes elrendezéseket hogyan lehetne jól elkészíteni szabványos megoldásokkal. Ebben segít a már régóta működő CSS Vault webhely és az új Web Standards Awards oldal.