ugrás a tartalomhoz

Webes szabványokkal épített oldalak

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 11. (Sze), 08.28
Akik követik híreinket, azok számára minden bizonnyal világos, hogy a webszabványok használata mellett állunk ki. Nemcsak gyorsabban letöltődő, jobban használható és jövőkompatibilisebb oldalakat készíthetünk ezen szabványok segítségével, hanem időt is megspórolhatunk a szabványos technikák és eszközök használatával. Sokszor inspirációra lehet szükségünk, és időnként ötletünk sincs, hogy egyes elrendezéseket hogyan lehetne jól elkészíteni szabványos megoldásokkal. Ebben segít a már régóta működő CSS Vault webhely és az új Web Standards Awards oldal.

A CSS Vault elsődleges célja, hogy rövid egysoros ismertetőkkel felhívják a látogatók figyelmét különböző mesterien elkészített oldalra, melyek nemcsak grafikai megjelenésükben impozánsak, hanem a CSS használatot illetően is figyelemre méltóak.

A Web Standards Awards csak a napokban indult, és a CSS Vault oldalon túlmutatva különböző szempontok szerint előre megítélt oldalakkal foglalkozik, ezzel igyekezve felnőni az oldal nevéhez. A webhely három zsűritagja dönti el, hogy a kiírt szempontok szerint mely oldalak nyerhetik el a díjat. Lehetőség van természetesen saját oldalt is jelölni a díjra.