ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 25, 2004

PostgreSQL magyar collate?

coder · 2004. Feb. 25. (Sze), 19.38
Sziasztok!
PostgreSQL 7.4.1-et használok debian linux alatt, és kb. 3-4 óra szerencsétlenkedés után sem tudtam elérni hogy magyar ÁBC szerint rendezzen.

Pl. egy ilyen kérésre: SELECT nevek FROM db ORDER BY nevek ASC;
össze-vissza keverednek az ékezetes betűk. Pl. az "ő" az "m" előtt van, és hasonló vicces dolgok.

Az adatbázist az "initdb --locale hu_HU --lc_collate hu_HU -E unicode" paranccsal inicializáltam.

Mi lehet a gond?
 

Konferencia a jövő technológiáiról - most

Bártházi András · 2004. Feb. 25. (Sze), 15.42
A Nemzeti Digitális Adattár Programiroda és a World Wide Web Consortium (W3C) Magyar Iroda rendezésében 2004. február 26-án, csütörtökön 09:00-17:00 óráig "Nyitott archívumok, Nemzeti Digitális Adattár, ontológiák" című műhelykonferenciát rendez. Az esemény helyszíne az MTA SZTAKI Kende utcai tanácsterme (1111 Budapest, XI. Kende u. 13-17. Tanácsterem, alagsor).

Megjelent a Mozilla 1.7a

Bártházi András · 2004. Feb. 25. (Sze), 14.03
Megjelent a Mozilla alkalmazáscsomag 1.7 alfa változata. Újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett popup blokkolás, több személyiség (név/e-mail cím) egy accounttal történő használata a levelezőben, továbbá számos kisebb-nagyobb javítás a felhasználói interfészben.

Gyorstelepítő PHP 5-tel

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 25. (Sze), 09.48
Sokan vannak, akik türelmetlenül várják a PHP 5 megjelenését. Nem érdemes azonban sürgetni a véglegesítési folyamatot, hiszen a gyorsabb munka nem biztos, hogy ugyanarra a minőségre vezet. A PHP 5-ben még az elmúlt napokban is olyan javítások, simítások jelentek meg, melyek fontosak egy éles szerveren történő üzemeltetésnél. Ha azonban csak saját programjaink ellenőrzésére, esetleg a PHP 5 újdonságainak kipróbálására van szükségünk, már erre a célra is rendelkezésre áll gyorstelepítő-készlet.

sima sql lekérdezés, mégse megy :-(

T-800 · 2004. Feb. 25. (Sze), 01.23
Hali!
Adott a következő kód részlet:

$kapcsolat=mysql_connect("localhost:3306","felhasznalo","pass");
mysql_select_db("barmi");
function rossz(){
$kerdes=mysql_query("select valami from kategoria1");
while ($sor=mysql_fetch_row($kerdes)) {
print "$sor[0]<br>";
}
}
rossz();

Az eredmény: Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/sobe/public_html/lista.php on line 14 (a while-os sor)

Ha kiszedem a function részt, és simán a főprogram törzsébe kerülnek a benne lévő utasítások, akkor gond nékül listáz az adatbázisból. De nekem így függvénybe kéne.
Mit csinálok rosszul?