ugrás a tartalomhoz

Megjelent a Mozilla 1.7a

Bártházi András · 2004. Feb. 25. (Sze), 14.03
Megjelent a Mozilla alkalmazáscsomag 1.7 alfa változata. Újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett popup blokkolás, több személyiség (név/e-mail cím) egy accounttal történő használata a levelezőben, továbbá számos kisebb-nagyobb javítás a felhasználói interfészben.



Ezzel a verzióval jelent meg hivatalosan is az onBeforeUnload eseménykezelő támogatása, mely egyébként nem szabványos megoldás, Internet Explorer találmány (viszont javít a böngésző IE kompatibilitásán). Konkrétan egy el nem mentett form esetén megakadályozható vele, hogy a felhasználó becsukja az ablakot, illetve akár rá is lehet kérdezni, hogy valóban becsukásra kerüljön-e (ez onunload esemény segítségével ez nem tehető meg, elméletileg az ablak becsukása után fut le a hozzárendelt kód).

Érdekesség, hogy míg az oldalak renderelése jobb lett, a böngésző jobban támogatja a szabványokat, a mérete mégis csökkent az előző verzióhoz képest.

A levelezőben további újdonság, hogy immáron támogatja a relatív útvonal megadást a levél mappákra. Ezzel két dolog válik lehetségessé: egy az egyben mozgatható nyugodtan a teljes mozilla könyvtár mindenestül, illetve sokkal könnyebbé vált beállítani, hogy Windows és Linux alatt is ugyanazt a könyvtárt lehessen használni.

Emlékeztetőül: ez még egy alfa verzió, így számos, akár viszonylag nagyobb hiba is szerepelhet benne. Valószínűleg lesz még további nem végleges verzió is, ahogy az előző stabil verziók esetén is volt, és hamarosan megjelenik az 1.7.

Kapcsolódó linkek: Letöltési lehetőség, release notes.

További olvasnivaló: Több személyiség beállítása egy accountra
 
1

Re: Megjelent a Mozilla 1.7a

gellert · 2004. Feb. 25. (Sze), 14.59
Itt a várható megjelenési ütemterv (nem olyan hamarosan lesz):

http://www.mozilla.org/roadmap/release-status.html
2

Re: Megjelent a Mozilla 1.7a

Bártházi András · 2004. Feb. 25. (Sze), 15.12
Köszi!