ugrás a tartalomhoz

Új Weblabor? Miféle új Weblabor?

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 24. (K), 09.28
Akik előző hírünk kapcsán hirtelen érdeklődni kezdtek az idei PHP Konferencia programja iránt, azok minden bizonnyal észlelték, hogy egy 'Így készült a Weblabor' című előadás is szerepel a rendezvényen. Olyan érdekes dolgokról szól ez az elődadás, mint a verziókezelés (Subversion rendszerrel), vagy a szabványkövető oldalak tesztelése Firefox böngészővel, de még sorolhatnánk. Kétségtelen, hogy a jelenleg működő Weblabor oldalt sem a szabványkövetés, sem a háttérben működő verziókezelés nem jellemzi, köszönhetően a működtető tartalomkezelő rendszer kialakításának és korlátainak.

Jogos a kérdés, hogy akkor mégis milyen alapon kerül egy ilyen előadás a konferencia programjába?

A jelenlegi Weblabor hibáit ismerve szeretnénk azok ellen tenni, sőt nemcsak szeretnénk, hanem fogunk is. A háttérben "titokban", szabadidőnket nem kímélve már hónapok óta folytatjuk egy más alaprendszerre épülő, modernebb, szabványkövető, teljesen új grafikai megjelenéssel bíró Weblabor kialakítását, mely remélhetőleg nemsokára eléggé érett lesz arra, hogy a nagyközönség elé lépjen. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legtöbb tartalom megmaradjon az új rendszerben is, és az eddigieknél jobban elérhető, megtalálható formában jelenjen meg, valamint az egyéni vélemények, hozzászólások csatolását is jobban támogassa.

Az új Weblabor elindításáig még néhány simítást el kell végeznünk, de a konferencia előtt már az új rendszer fogadja a weblabor.hu-ra látogatókat. Az előadás címéhez igazodva: Weblabor - hamarosan a mozikban!