ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 15, 2012 - Blog bejegyzés

Git hook fájlok futtatása fájl társítással

inf · 2012. Feb. 15. (Sze), 21.41

Bár tudom, hogy legtöbbetek Linux alatt fejleszt, de azért remélem, hogy vannak néhányan, akik hozzám hasonlóan Windows-t használnak, és nekik hasznos lehet ez a blogbejegyzés.

Nem egy tipikus probléma, de azért előfordul, hogy Windows alatt szükség van a Git shell nyújtotta szolgáltatásokra. Nálam ez a akkor merült fel, amikor találtam egy pre-commit hookot (a commit előtt automatikusan lefutó Git bash parancsokat tartalmazó kis fájl), ami a benne megadott MySQL adatbázist dumpolta. Az adatbázis szerkezetének mentésével lehetőség nyílik az adatbázis verziókövetésére, ami, valljuk be, nagyon hasznos dolog. Ami nekem nem tetszett ebben a hookban, hogy minden egyes commit előtt lefut, ezért aztán megoldást kerestem, hogy hogyan tudnám dupla kattintással futtatható formába hozni.

js1k 2012 LOVE

Bártházi András · 2012. Feb. 15. (Sze), 10.11

Újra dübörög a js1k verseny, várják a jelentkezéseket, és már vannak érdekes pályázatok is. A js1k egy olyan demó verseny, melynek keretében összesen 1024 byte-ban kell összehozni valamilyen érdekes megoldást. A mostani – nem kizárólagos – téma a szerelem! :) Ha a tegnapi Bálint-naptól nem csömörlöttél még meg, akkor itt a lehetőség!