ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 7, 2001 - Blog bejegyzés

A nap linkje: wepidia

Granc Róbert · 2001. Szep. 7. (P), 23.35
Gyors és egyszerű "képadatbázis": mindössze két fájl, lehetővé teszi a fájlok könyvtárában vagy az alkönyvtárakban lévő képek böngészését, megjegyzések hozzáfűzését (MySQL adatbázisban tárolva), számos konfigurációs beállítást. Többet nem is tudok mondani róla.

Honlap és letöltés: http://wepidia.sourceforge.net
 

PHP-Developer Webring logókészítési felhívás

Granc Róbert · 2001. Szep. 7. (P), 23.04
A német PHP-Resource felhívást tett közzé a PHP-Developer Webring 126x60 pixel méretű logójának elkészítésére. A beérkezett műveket a http://www.php-resource.de/logo.php oldalon lehet megtekinteni (pillanatnyilag 43 művet!), a kiválasztott logó szerzője 4 hónapig kap reklámcsík-megjelenést a PHP-Resource weboldalán, ennek értéke piaci árakon többezer német márka lehet.
 

PostNuke 0.63

Granc Róbert · 2001. Szep. 7. (P), 00.24
Vasárnap megjelent a PostNuke 0.63 verziója, és némi félreértések miatt kimaradt belőle a némileg javított magyar fordítás. Ezt sem mondanám természetesen véglegesnek, a 0.64-ig még jó pár javítást el kell végezni rajta, de addig is a letölthető webhelyünkről. A languages/hun/, az admin/hun/ és a FAQ/GYIK modul fájljait tartalmazza.
 

A nap linkje: PHP Accelerator

Granc Róbert · 2001. Szep. 7. (P), 00.00
A PHP Accelerator (azaz PHP gyorsító) könnyen telepíthető plugin, egyelőre PHP 4.0.6-hoz Linux alá, amely a szkriptek végrehajtását átlagosan 2-3-szorosan gyorsítja azzal, hogy a lefordított kód átmenetileg a memóriában tárolja, és a szkript következő lekérésekor onnan szolgálja, megtakarítva így az újraolvasást és fordítást.

A mérések szerint az Accelerator a Zend Cache-sel körülbelül megegyező teljesítményt nyújt. Mérési eredmények

Honlap és letöltés: http://www.php-accelerator.co.uk