ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2016

június 29

Adatkezelési nyilatkozat

Radon · 2016. Jún. 29. (Sze), 11.33
Sziasztok. Az adatkezelési nyilatkozatról szeretnék kérdezni, mert azt láttam, hogy ez elég fontos egy weboldalnál.
Ha van 1 hobbi weboldalam (link), ami egy blog-közösségi oldal, de nem hivatalos, csak olyan szórakozásból készítem, de esetleg használnák az emberek, akkor is kell minden jogi dolog? Mert úgy néztem, hogy a rendes adatkezelési nyilatkozathoz cégnév kell, be kell jelenteni stb, de nekem nincs cégem, csak hobbiból készítettem. Esetleg valami kiskapu, hogy béta az oldal, vagy valamilyen leegyszerűsített nyilatkozat? Ha mindenképp kell, akkor mi a teendő? Csináljak egy Bt-t? A nyilatkozatot céggel készíttessem, vagy saját magam?
Köszi.
 

június 27

Iframe ben keresés

kriszrap · 2016. Jún. 27. (H), 17.58
Sziasztok javascriptbe szeretném megoldani azt hogy behívok egy Iframet és a szövégében meg keresem az xy szót és kicserélem és vissza töltöm a Iframe helyére.
hogy lehet az iframe textjét lekérdezni és vissza tölteni a helyére??
Segítséget előre köszönöm.
 

Doc Lightbox

9072ricsi · 2016. Jún. 27. (H), 13.08
Sziasztok!

Szeretnénk jogi, adatvédelmi, és az ÁSZF szabályzatainkat egy lightboxban megjeleníteni. Vásároltunk a CodeCanyon weboldalról egy scriptet, viszont nagyon sok bonyolultnak tünik. Egyszer megy, következő pillanatban már nem. Felvettük már a fejlesztővel a kapcsolatot, de még mindig nem válaszolt.

http://codecanyon.net/item/jackbox-responsive-lightbox/3078222

Kérném a segítségeteket. Szeretnénk minnél hamarabban egy html5 alapú lightboxba rakni dokumentumainkat. a Google-t böngészve sok mindent találtunk, de leginkább képi lightboxokat. Szeretnénk egyszerűen ezt megcsinálni.

Mit tudtok ajánlani, amit könnyű beállítani?

Előre is köszönöm!

B. Ricsi
 

Kérés

beluska2016 · 2016. Jún. 27. (H), 12.51
Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segítséget. Bocs még nagyon amatőr vagyok!

Kattints a képre felhívást hogyan kell megcsinálni, hogy minden képen "automatikusan" megjelenjen?

A weboldalamon vannak lekicsinyített index képek a szövegben, egy külön könyvtárban az eredeti méret. "Onklick"-kel a képre kattintva, felugró ablakba bejön az eredeti méret, eddig jutottam el eddig. a kis kép fölött az egér kurzor kéz formára vált, ez ok. De nem akarom minden egyes kép mellett kiírni, hogy a "nagyításhozz kattints a képre". Ezt egy logóval a jobb alsó sarokban, vagy a képre ráugró szöveggel szeretném egyértelműen és automatikusan közölni, minden képen. Az alábbi linken lévő megoldást keresem.

http://hellomagyarok.blog.hu/2016/06/16/10_1_erdekes_kinai_s..

<a href="../originalphoto/op80103.jpg" 
   onclick="
       window.open(
           '../originalphoto/op80103.jpg',
           'op80103.jpg', 
           'width=825, height=625, left=20, top=25, screenX=20, screenY=25, directories=no, menubar=no, toolbar=no');
       return false;"> 
    <img src="kep80103.jpg"
         width="160"
         height="240"
         style="center"
         alt="kép leírás" 
         title="képcím">
</a>
KÖSZÖNÖM!
 

június 26

[Postfix] Spam-ek elutasítása

sandrosdj · 2016. Jún. 26. (V), 08.53
Üdv!

Elnézést kérek, hogy rossz kategóriába írok, de talán itt vannak a legtöbben, akik foglalkozhatnak ilyesmivel.

Van egy Postfix telepítésem, ami elég jól működik. A spam szűrés is királyul működik, viszont szeretnék rajta kicsit fejleszteni.

Szeretném azt megoldani, hogy a levelekre, amik a SPAM (Junk) mappába érkeznek (akár SpamAssassin által, akár sieve rule által) menjen ki egy "Rejected" válasz. Itt nem egy automatikus válaszra gondolok, amit megírok egy sieve rule-ban, hanem egy olyanra, mint amelyik akkor megy ki, mikor rossz címre küldenek levelet. Ergo dobja el a levelet, de mégse (tehát azért csak jöjjön be és menjen a Junk mappába).

Ezt azért tartom jó ötletnek, mert a spamet küldők figyelhetik, hogy jók-e a célcímek, és ha valamelyik elutasítja, akkor lekerülhet a listájukról.
 

június 22

Alkalmazás megosztása másik weboldalon

nemalevi · 2016. Jún. 22. (Sze), 14.44
Sziasztok!

Melyik a legjobb módszer alkalmazás megosztására másik weboldalon? Valami rövid js kódot keresek.
Próbáltam eddig ezt pl.: $( "#doboz" ).load( "file.php" );
Ezzel mondjuk több probléma is akadt, meg nem működik csak localhoston belül. Be lehet állítani a szerveren, hogy a file elérhető legyen?
 

június 18

GitHub Security Update: Reused password attack

MadBence · 2016. Jún. 17. (P), 23.15
Érdemes bekapcsolni a kétfaktoros azonosítást, ha a GitHub jelszavunkat más oldalakon is újra felhasználtuk
 

június 15

jQuery, Angular

gtoma · 2016. Jún. 15. (Sze), 08.27
Sziasztok!

egy rendszeren dolgozom, ami jQueryt használ.
Bizonyos - és hosszadalmasan ecsetelhető - okok miatt arra gondoltam,
hogy betöltöm az angularjs-t és bizonyos feladatokat azzal oldanék meg.

Azonban egy jQuery dom beszúrás nem indítja el az angular-t.

Kérdés: Túl nagy faszság a gondolat, és hagyjam ki az angulart,
avagy: Nem olyan nagy gáz, van megoldás az indításra is, csak valamit trigger -elni kell. :)
 

június 14

Angular, Ember, js templétezés

janoo · 2016. Jún. 14. (K), 15.06
Már egy jó 3 hete azon vagyok, hogy úgy írjam át a weboldal rendszerem Adminisztrációs felületét, hogy az a lehető legkönnyebben karbantartható legyen.
Belefutottam az angularjs-be aztán az emberjs-be, illetve maga a js templétezésbe, melyekből egy remek koncepciót dolgoztam ki magamnak, de valahogy nagyon nem akar összeállni a kép.

A kezdeti problémám az volt, hogy milyen nagy lehet egy "egyoldalas" app. Ami cikkeket nagy nehezen találtam az angularjs-sel kapcsolatban, java része mindig megjegyzi, hogy "azért igazából ne akarj túl nagy appokat létrehozni".
Jó, gondoltam, akkor felosztom több kicsi egységre, merthogy az én weboldal rendszerem nemhogy nagy, hanem lassan már a hatalmas kategóriát nyaldossa - és még egy csomót kéne rajta bővíteni.

Aztán az emberjs kezdett nagyon szimpi lenni, de az is úgy kezdi "határozzuk meg a routing-ot". Hát ez az ami nem fog menni! Ugyanis ez egy "központi" rendszer, amihez egy csomó weboldal csatlakozhat, természetesen egyedi modulokat is tartalmazhatnak - tehát dinamikusnak kell lennie.

Na jó, ezen is túl tettem valahogy magam. Gondoltam majd megoldom szekciónként, merthogy tényleg valahogy a js tudtára kell adni, meddig terjed a jelenlegi szekció (ugye több kicsi egységre bontom).

De mi van az adminon?! Rengeteg listanézet (gridview), meg persze űrlapok a különböző izék szerkesztéséhez.
A tervem az volt, hogy úgy szekcionálok, hogy listanézet + űrlap. Pl a bejegyzések listanézete meg a bejegyzés szerkesztése egy szekció.

Na de itt jön a feketeleves, ahol már tényleg rémálommá kezd válni az egész. És erősen kezdek bizonytalan lenni abban, hogy van értelme ezt az irányt folytatni.

Betölt kb az "üres" admin, és indul a js, ami egyből visszafordul a szerverre, hogy lekérje az adott szekció adatait, pl a listanézet adatait. De mennyi terméket küldhetek le a listába?! Oké, 1000 termékig még csak nincs baj, de mi van ha valaki a katalógusba feltölt 10e terméket?!
És mi van a szűrésekkel.

2. Laravel Hungary Meetup Taylor Otwell-lel

lampyon · 2016. Jún. 14. (K), 14.07

Pár hónapja alakult a Laravel Hungary felhasználói csoport, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, ha jó a téma, van érdeklődés, a közösség gyorsan nő. Ennek eredményeképpen meetup sorozat is indult a témában: az előadások izgalmasak, lehet kérdezni, közös problémamegoldásra is van lehetőség. (És van sör is!)