ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 11, 2016

Windows 7 képernyőbetű megjelenítése zavaróan rossz

Kérésre törölve 18. · 2016. Jún. 11. (Szo), 13.48
Clear Type, vagy anélkül is nagyon rossz a Win 7 betűkezelése, szemben az XP-vel. Én mostanában tértem át.

Most pl. ezt a szöveget, amit írok, nem olyan mint mobilon egy ekkora betű, ami ott olyan, mintha könyvet olvasnék. Élesek a betűk, nem elkentek, mint a Win7-ben.

A fontokat úgy értem, hogy clear type nélkül recés, azzal pedig ha közelről nézzük, főleg a kisebb, vagy színes betűket, akkor mint amikor a tinta megfolyik a széleken, emiatt nem éles. XP alatt kikapcsoltam a clear type-ot és igaz ott se volt olyan, mint a könyvekben a nyomtatott betűk, de nem volt elmosódott. Ott más fontokat használtak. Kicseréltem, nagyítottam, de nem lett sokkal jobb. És nem lehet mindent nagyítani, menük kis betűit nem lehet állítani, a színüket se, pedig pl. ahol kék és kicsi alapból, ott még rosszabb.
Hosszabb távon ez elcseszi a szemet, mert állandóan élesíteni akar, úgyhogy valamit ki kell találni.

És XP-ben lehetett csak a betűket növelni, 7-ben viszont nem csak a betűméret növelődik, hanem az ablakok és minden, nem értem miért rontják el, ami jó volt, vagy hagynának választási lehetőséget.

Közelről nézve különösen jól látszik. Előtte pl. egy könyv betűit érdemes megnézni.

Amikor ezt a monitort vettem, akartam nagyobb felbontásút, de nem találtam, illetve attól tartottam, hogy akkor még kisebb lesz minden.

Most már eljött az ideje szerintem, hogy a monitorok is olyan felbontásúak legyenek, mint az okostelefonok és akkor nem lenne szükség clear type hülyeségekre.

Van egy olyan érzésem (látva pl.