ugrás a tartalomhoz

Windows 7 képernyőbetű megjelenítése zavaróan rossz

Kérésre törölve 18. · 2016. Jún. 11. (Szo), 13.48
Clear Type, vagy anélkül is nagyon rossz a Win 7 betűkezelése, szemben az XP-vel. Én mostanában tértem át.

Most pl. ezt a szöveget, amit írok, nem olyan mint mobilon egy ekkora betű, ami ott olyan, mintha könyvet olvasnék. Élesek a betűk, nem elkentek, mint a Win7-ben.

A fontokat úgy értem, hogy clear type nélkül recés, azzal pedig ha közelről nézzük, főleg a kisebb, vagy színes betűket, akkor mint amikor a tinta megfolyik a széleken, emiatt nem éles. XP alatt kikapcsoltam a clear type-ot és igaz ott se volt olyan, mint a könyvekben a nyomtatott betűk, de nem volt elmosódott. Ott más fontokat használtak. Kicseréltem, nagyítottam, de nem lett sokkal jobb. És nem lehet mindent nagyítani, menük kis betűit nem lehet állítani, a színüket se, pedig pl. ahol kék és kicsi alapból, ott még rosszabb.
Hosszabb távon ez elcseszi a szemet, mert állandóan élesíteni akar, úgyhogy valamit ki kell találni.

És XP-ben lehetett csak a betűket növelni, 7-ben viszont nem csak a betűméret növelődik, hanem az ablakok és minden, nem értem miért rontják el, ami jó volt, vagy hagynának választási lehetőséget.

Közelről nézve különösen jól látszik. Előtte pl. egy könyv betűit érdemes megnézni.

Amikor ezt a monitort vettem, akartam nagyobb felbontásút, de nem találtam, illetve attól tartottam, hogy akkor még kisebb lesz minden.

Most már eljött az ideje szerintem, hogy a monitorok is olyan felbontásúak legyenek, mint az okostelefonok és akkor nem lenne szükség clear type hülyeségekre.

Van egy olyan érzésem (látva pl. a tévék full HD, HD ready dolgot és azt, hogy ezek ellenére sem olyan jó a megjelenés, mint a CRT-k-nél volt, hogy nem azért vezették be a TFT-t, hogy nekünk jobb legyen (a szemnek nyilván jobb, még így is, meg a kisugárzás mentessége, de csak, ha jól lehet beállítani), hanem ebből tudtak több profitot csinálni a gyártók.

Mondjuk a háttérvilágító led-ek (amikor általában oldalt vannak szerencsére) ha hátul vannak, azt olvastam, hogy olyan tartományban jön fény belőlük, ami hosszabb távon látáskárosodást okoz.
 
1

Állítsd be a felbontást a

Karvaly84 · 2016. Jún. 15. (Sze), 15.49
Állítsd be a felbontást a monitor natív felbontására és jó lesz. Máshogy nem is érdemes használni a mai monitorokat.
2

Sose használtam máshogy, mint

Kérésre törölve 18. · 2016. Jún. 15. (Sze), 19.11
Sose használtam máshogy, mint natívban.