ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 14, 2016

Angular, Ember, js templétezés

janoo · 2016. Jún. 14. (K), 15.06
Már egy jó 3 hete azon vagyok, hogy úgy írjam át a weboldal rendszerem Adminisztrációs felületét, hogy az a lehető legkönnyebben karbantartható legyen.
Belefutottam az angularjs-be aztán az emberjs-be, illetve maga a js templétezésbe, melyekből egy remek koncepciót dolgoztam ki magamnak, de valahogy nagyon nem akar összeállni a kép.

A kezdeti problémám az volt, hogy milyen nagy lehet egy "egyoldalas" app. Ami cikkeket nagy nehezen találtam az angularjs-sel kapcsolatban, java része mindig megjegyzi, hogy "azért igazából ne akarj túl nagy appokat létrehozni".
Jó, gondoltam, akkor felosztom több kicsi egységre, merthogy az én weboldal rendszerem nemhogy nagy, hanem lassan már a hatalmas kategóriát nyaldossa - és még egy csomót kéne rajta bővíteni.

Aztán az emberjs kezdett nagyon szimpi lenni, de az is úgy kezdi "határozzuk meg a routing-ot". Hát ez az ami nem fog menni! Ugyanis ez egy "központi" rendszer, amihez egy csomó weboldal csatlakozhat, természetesen egyedi modulokat is tartalmazhatnak - tehát dinamikusnak kell lennie.

Na jó, ezen is túl tettem valahogy magam. Gondoltam majd megoldom szekciónként, merthogy tényleg valahogy a js tudtára kell adni, meddig terjed a jelenlegi szekció (ugye több kicsi egységre bontom).

De mi van az adminon?! Rengeteg listanézet (gridview), meg persze űrlapok a különböző izék szerkesztéséhez.
A tervem az volt, hogy úgy szekcionálok, hogy listanézet + űrlap. Pl a bejegyzések listanézete meg a bejegyzés szerkesztése egy szekció.

Na de itt jön a feketeleves, ahol már tényleg rémálommá kezd válni az egész. És erősen kezdek bizonytalan lenni abban, hogy van értelme ezt az irányt folytatni.

Betölt kb az "üres" admin, és indul a js, ami egyből visszafordul a szerverre, hogy lekérje az adott szekció adatait, pl a listanézet adatait. De mennyi terméket küldhetek le a listába?! Oké, 1000 termékig még csak nincs baj, de mi van ha valaki a katalógusba feltölt 10e terméket?!
És mi van a szűrésekkel.

2. Laravel Hungary Meetup Taylor Otwell-lel

lampyon · 2016. Jún. 14. (K), 14.07

Pár hónapja alakult a Laravel Hungary felhasználói csoport, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, ha jó a téma, van érdeklődés, a közösség gyorsan nő. Ennek eredményeképpen meetup sorozat is indult a témában: az előadások izgalmasak, lehet kérdezni, közös problémamegoldásra is van lehetőség. (És van sör is!)