ugrás a tartalomhoz

2. Laravel Hungary Meetup Taylor Otwell-lel

lampyon · 2016. Jún. 14. (K), 14.07

Pár hónapja alakult a Laravel Hungary felhasználói csoport, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, ha jó a téma, van érdeklődés, a közösség gyorsan nő. Ennek eredményeképpen meetup sorozat is indult a témában: az előadások izgalmasak, lehet kérdezni, közös problémamegoldásra is van lehetőség. (És van sör is!)

A rendezvények szervezője és a felhasználói csoport létrehozója a Lampyon kanadai-magyar kreatív ügynökség, ahol feladatunknak tekintjük a tehetséggondozást és a tudásmegosztás elősegítését.

Következő rendezvényünkre június 21-én kerül sor, különleges vendégünk Taylor Otwell, a Laravel megalkotója lesz, aki élő videókapcsolaton át csatlakozik a meetuphoz és válaszol a kérdésekre.

A Laravel napjaink legnépszerűbb PHP-keretrendszere. A funkcionalitás mellett Taylor kiemelt figyelmet szentel a kód olvashatóságának (még olyasmikre is figyel, hogy a blokk-kommentek soronként egyenletesen rövidüljenek), emellett a Laravel köré fokozatosan épít olyan különböző infrastrukturális könnyítéseket mint a Forge szerverkonfigurációs szolgáltatás és a Homestead fejlesztői környezet, legújabban pedig az üzleti funkciókat kínáló Spark keretrendszerrel, az Echo szerver-kliens eseménykezelő-architektúrával és a Mac-re fejlesztett Valet környezettel állt elő. A kistesó, a Lumen pedig ugyanezt a kényelmet kínálja kifejezetten API-k fejlesztéséhez.