ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 7, 2016

Külföldi Web - Front End munka

koree85 · 2016. Jún. 7. (K), 16.30
Sziasztok

Erősen gondolkodom, hogy külföldre (ír, angol, német) mennék font end fejlesztőnek. Viszont egy kicsit az bizonytalanít el, hogy ahogy néztem az állásokat, szinte mindenhol tisztában kell lenni a legújabb technológiákkal mint pl angular, backbone vagy node js (ez utóbbival jelenlegi cégnél is foglalkozom, de azért nem releváns a tudásom.) Én 7 éve dolgozom webfejlesztőként az alábbi nyelveken: html, javascript/jqery/ajax/json(ez utóbbit elég keveset haszánltam), php, css/less,/responsive design bootstrap nélkül/alap bootstrep, sql. Munkatapasztalatom egy kisebb fejlesztőcégnél, valamint 2 multinál szereztem, az egyiknél jelenleg is dolgozom frontendesként, viszont ezeknél a multiknál nem volt lehetőség a fent felsorolt legújabb technológiák alkalmazására, de ettől függetlenül elég jó referenciamunkákat készítettem az évek során. Az angolom közelít a középfokhoz, ezen jelenleg is dolgozom.
A kérdés az tehát, hogy érdemes most belevágni, segítenek betanítani ezekbe akár, vagy a fent felsoroltakat mindenképp meg kéne tanulnom ahhoz, hogy állást kapjak itthonról? Esetleg ha valaki hasonló gondolatokkal vágott neki és összejött, szívesen várom a beszámolóját :)
 

Nagyon kezdő vagyok, és gondjaim akadtak.. segítene valaki?

Pepita · 2016. Jún. 7. (K), 07.24
Az alábbiakat innen másoltam, hogy ne a cikket kommenteljük szét.
AleePapa:

Sziasztok!
én nagyon kezdő X generációs digitális bevándorló vagyok..
Szeretnék saját weblapokat készíteni a Joomlával.
Letöltöttem és kiderült, hogy kell hozzá valami WAMP szerver nevű bigyó, ami, ha jól értem azt csinálja, hogy a Joomlával építendő weblap számára a saját gépemen ad helyet, ahelyett, hogy egy webservert kellene bérelnem hozzá.
Jól értem?
A Wampot telepítettem, de nem akart működni. Ekkor a youtube-on találtam egy segítséget, https://www.youtube.com/watch?v=ZshTjFA8ulk de nem minden pont úgy nézett ki, mint az én gépemen. Írtam TechnoPanti-nak, aki nagyon készségesen segített, de ehhez a letöltött wamp helyett egy ősi verziót kellett letöltenem, abban átírnom dolgokat valami Apach nevű részben, egy httpd.conf file-ban.. Ti bizotsan tudjátok, hogy ez micsoda.. megtettem.
Az óra melletti ikon pirosból zöldre változott.
Nekiálltam a Joomla telepítésének a localhoston (ha jól fogalmazok)
kitöltöttem a Joomla Konfiguráció és Adatbázis füleit, és ekkor hibaüzenet jött:
Nem lehetett kapcsolódni az adatbázishoz. Az összekötő a következő számot adta vissza: Could not connect to MySQL.
a WAMP ikon az óra mellett narancssárga, a WAMP MySQL Service alatt a Szolgáltatás indítása/Újraindítása gomb aktív, a Szolgáltatás leállítás viszont nem aktív, tehát ebből azt gondolom, hogy nem működik ez a MySQL nevű dolog.
Tudna valaki segíteni???
Amúgy aktív még most 2016-ban ez az oldal?
és ha valaki megmagyarázná, mi is ez a WAMP szerver és mi ez az "Apache-PHP-MySQL" szentháromság.. Hmm?
végül is annyira nem fontos, a lényeg most nekem, az hogy tudjam használni ezt a Joomla nevű weblapkészítőt.
Remélem, hogy Ti értitek, amiket leírtam..
Amúgy szívesen tanulok, de a neten olyan nyelven írnak le mindent, amit én nem értek.
Előre is köszönöm!!