ugrás a tartalomhoz

Iframe ben keresés

kriszrap · 2016. Jún. 27. (H), 17.58
Sziasztok javascriptbe szeretném megoldani azt hogy behívok egy Iframet és a szövégében meg keresem az xy szót és kicserélem és vissza töltöm a Iframe helyére.
hogy lehet az iframe textjét lekérdezni és vissza tölteni a helyére??
Segítséget előre köszönöm.
 
1

Tartalom

Poetro · 2016. Jún. 27. (H), 20.12
Honnan jön az iframe tartalma? Ha teljes irányításod van a tartalom felett, akkor az iframe-mel például postMessage segítségével kommunikálhatsz.
2

<div id="jobb"> <iframe

kriszrap · 2016. Jún. 27. (H), 22.07

<div id="jobb">
  <iframe src="a.txt"></iframe>
</div>
Ez a felépítés a.txt be szöveg van és azt akarom xy szó lecserélje <b>xy</b> de a fájlt nem modositva megjelenitem a iframer helyére az egész szöveget modositva.

szerk: postMessage hogy tudnék komunikálni ?:)
3

JavaScript

Poetro · 2016. Jún. 28. (K), 16.08
Az iframe tartalmának egy HTML-nek kellene lennie, amiben van egy pár soros JavaScript kód, ami kijelöli a megfelelő tartalmat. Ezzel a szkripttel lehetne kommunikálni postMessage segítségével.
4

"FileReader" oldottam meg

kriszrap · 2016. Jún. 29. (Sze), 07.30
"FileReader" oldottam meg csak az a bajom hogy nem tudok saját magam elérési utat megadni... reader.readAsText("/a.txt"); így nem működik mert objecttel működik. ötlet?:)
5

FileReader

Poetro · 2016. Jún. 29. (Sze), 08.26
Mi az a FileReader? Egyáltalán milyen nyelvről beszélünk?
6

Javascript bocs:(

kriszrap · 2016. Jún. 29. (Sze), 08.43
Javascript bocs:(
link:

Annyit szeretnék megoldani hogy vannak label jeim és ha rákattint felhasználó egyre akkor behív egy fáljt egy divbe beolvass és meg keresi benne a szórészt
7

A felhasználó gépén lévő

Endyl · 2016. Jún. 29. (Sze), 10.46
A felhasználó gépén lévő fájlban szeretnél keresni, vagy olyanban, ami a szerveren van? A FileReader tipikusan a felhasználó gépén lévő fájlok felolvasására szolgál (amiket előbb mondjuk ki kell választania egy file típusú <input> elemmel). De ha már linkelted a dokumentációt, akkor el is olvashattad volna, ott le van írva a használata.

Viszont az a gyanúm, hogy te egy, a szerveren lévő fájlban szeretnél keresni. Erre Poetro már írt egy megoldást, ha <iframe>-mel szeretnéd megoldani. Ha egy <div>-be szeretnéd betölteni a tartalmát, akkor a FileReader helyett egy "ajax" kéréssel tudod lekérni a fájl tartalmát.
8

Megoldottam !Amikor c#

kriszrap · 2016. Jún. 29. (Sze), 14.58
Megoldottam !
Amikor c# kiolvastatom a fáljt akkor htmlbe bele generálom a fájlt vagy is a fáljtartalma egy divbe(rejtve) kerül. és kész
c# ott használnom kellet alapból.

Nagyon köszönöm a segítségeteket.