ugrás a tartalomhoz

[Postfix] Spam-ek elutasítása

sandrosdj · 2016. Jún. 26. (V), 08.53
Üdv!

Elnézést kérek, hogy rossz kategóriába írok, de talán itt vannak a legtöbben, akik foglalkozhatnak ilyesmivel.

Van egy Postfix telepítésem, ami elég jól működik. A spam szűrés is királyul működik, viszont szeretnék rajta kicsit fejleszteni.

Szeretném azt megoldani, hogy a levelekre, amik a SPAM (Junk) mappába érkeznek (akár SpamAssassin által, akár sieve rule által) menjen ki egy "Rejected" válasz. Itt nem egy automatikus válaszra gondolok, amit megírok egy sieve rule-ban, hanem egy olyanra, mint amelyik akkor megy ki, mikor rossz címre küldenek levelet. Ergo dobja el a levelet, de mégse (tehát azért csak jöjjön be és menjen a Junk mappába).

Ezt azért tartom jó ötletnek, mert a spamet küldők figyelhetik, hogy jók-e a célcímek, és ha valamelyik elutasítja, akkor lekerülhet a listájukról.
 
1

Exim

janoszen · 2016. Jún. 26. (V), 09.18
Amit keresel, az a policy daemon. Postfixben kb ez az egyetlen lehetoseged belenyulni a level kezbesitesebe. Ha valami komolyabbat szeretnel, arra ott az Exim. :)
3

Nem találtam érdemi

Joó Ádám · 2016. Jún. 26. (V), 13.14
Nem találtam érdemi összehasonlítást a Postfix és az Exim között, mik az érvek, amik miatt Eximet használsz?
4

Egyszeru

janoszen · 2016. Jún. 26. (V), 17.07
Egyszeru: ha a Postfixben BARMIT szeretnel csinalni, ami nincs benne a default mukodeseben, akkor sajat daemont kell irnod (=programozni), ezzel szemben az Eximben van egy sajat DSL mindenfele lookupok es filterek irasara. Cserebe az Exim queue handlingje borzalmas, ez az ar a flexibilitasert.
2

Felvettem egy új kategóriát a

Joó Ádám · 2016. Jún. 26. (V), 13.10
Felvettem egy új kategóriát a levelezőszervereknek.
5

+1

Pepita · 2016. Jún. 26. (V), 17.20
Szerintem ez nagyon jó ötlet. :)