ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 28, 2013

Dotroll, cPanel, SSH, WinSCP

Pepita · 2013. Júl. 28. (V), 17.48
Sziasztok!

Lehet, nem a megfelelő fórumba tettem, bocsi, de szolgáltatókat nem találtam.

Óvodás szintű kérdésem lenne: Dotrollnál, az új cPanel felületen keresztül (lépésről-lépésre) hogyan állítsam be a fránya WinSCP-met, hogy végre elkezdhessem használni 1 hónapja kifizetett tárhelyemet? A .ppk készen van, szerintem a hiba a hoszt körül lehet, idézek eddigi levelezésből (Supportjuk kb meghalt a korábbihoz képest, ezt is jeleztem már nekik):
Ezt a fájlt kell a WinSCP-nek megadni egyéni kulcsfájlként.
Kiszolgálóként a cPanelre irányított domain nevet, felhasználónévnek a cPaneles felhasználónevét kell megadnia. A belépés során meg kell majd adnia a kulcsgeneráláshoz használt jelszót.

Ott lehet a gond, hogy mi az a "cPanelre irányított domain nevet". Rengeteget próbálkoztam többféle variációban azzal, amit a belépőoldalra adtak, kiszedve a portszámot (megfelelő helyre), stb., régi hostot is megadtam, azzal a portszámmal - semmi eredmény, vagy a kiszolgálót nem találja, vagy hirtelen megszakítja a kapcsit.

Külön gond, hogy se chat, se telefon, és már a t... tele velük. Van egy másik (alapítványi) tárhelyünk is náluk, mailcímekkel, stb., csinálják ezzel az "újítással" a soknapos kínlódást (gondolom nem csak nekem), a régi (Janoszen-féle) felület 1000x jobb, mint a cPanel. Ez lehet, hogy ovisoknak a gyönyörű oktatóvideóival tetszik, nekem nagyon nem.
És persze mindezt egyoldalúan változtatták meg... Hát nem tudom, de az ilyen ki-szolgáltat-kinek dolgokban én elég kényes vagyok...

Kérném szépen, hogy ha valaki mostanában csinált ilyet sikerrel, az írja le (részletesen), mit és hogyan, kezdek meghülyülni már ettől (kifejezetten WinSCP-t szeretnék használni!). (Janoszen, esetleg van bővebb rálátásod még?)

Köszönettel:
Pepita