ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 29, 2013

Facebook like-box elhelyezése

planB777 · 2013. Júl. 29. (H), 17.06
Sziasztok.

Kezdő weblapkészítő vagyok és már nagyon sokat olvasgattam arról, hogy hogyan lehetne facebook like-box-ot feltenni a honlapomra. YouTube videó alapján megcsináltam, de nem akar megjelenni a weboldalamon. Nagy üresség van ott, ahol meg kéne jelennie. Mit csinálok rosszul? Kell hozzá valami másik file is nem csak egy javascript-re utaló link?

Köszönöm a segítségeteket előre is!
 

Váltás PHPról: Ruby vagy Python?

ors · 2013. Júl. 29. (H), 02.15
Sziasztok, jelenleg "full stack" webfejlesztőként dolgozom kábé 3 éve.
Szerver oldalon PHPt (különböző keretrendszerekkel) használok, és szeretnék váltani valami más nyelvre/keretrendszerre.

Több okom is van, elsősorban mert nagyon nem szeretem a PHPt mint nyelv, de nem szeretem a kultúrát (jobban mondva, annak hiányát) se, ami körülveszi. És sorolhatnám, aki benne van tudja.

Nagyon szeretnék vagy Rubyval vagy Pythonnal dolgozni (hobbiként játszadoztam mindkettővel), mert ahogy elnézem úgy nyelvi, mind kultúra szempontból szöges ellentétben állnak a PHPvel, ráadásul mindkét nyelvvel írtak komoly webes keretrendszereket is.

A tanulás része a legkönnyebb, lévén hogy mindkét nyelv könnyű, azonban a gondom az, hogy nem tudom melyikkel lenne érdemes foglalkoznom.

Ugyanis, Magyarországon egyik se valami népszerű (már a Indeed, Profession, Jobline és egyéb online álláshírdetős oldalakból ítélve) és félek, hogy ha nem jól választok, maroknyi állások után kell rohangáljak az ország különböző részeibe.

Szeretném ezért kérdezni, hogy tapasztalatotok szerint, melyik nyelv illetve a hozzá tartozó keretrendszerek (mint pl. a Rails, Sinatra, Django, Flask, web2py) elterjedtebb a magyar piacon?