ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 4, 2013

Egy "kódolási stílus" nevét keresem

Karvaly84 · 2013. Júl. 4. (Cs), 22.12
Sziasztok!

Eléggé fura problémám van! :D

Van egy szövegszerkesztőm (gedit), és ehhez keresek egy plugin-t, vagy amennyiben nincs írnék egyet Python-ban, csak nem tudom milyen néven keressem, vagy hogy milyen néven írjam meg.

Tulajdonképpen egy kódformázási funkcióról lenne szó, ami ebből
var1 = value1
var2 = value2
var_sum = value1 + value2
ilyet
var1    = value1
var2    = value2
var_sum = value1 + value2
csinál.

Azért szeretem ezt a stílust, mert a hosszú lista-szerű deklarációk számomra sokkal jobban áttekinthetőek, de a nevét nem tudom hogy nevezik. Tudtok ebbe segíteni?
 

Dinamikus és fix szélességű div egymás mellett

Yoghurt · 2013. Júl. 4. (Cs), 20.44
Egy weboldalra szeretnék oldalsávot készíteni az oldal jobb szélére, ellenben a tőle balra lévő tartalom dinamikus szélességű és szeretném, hogy az oldalsávon kívüli területet teljes szélességében töltse ki.
A kérdésem az, hogy ezt hogyan tudom kivitelezni.
 

a műveletnek megfelelő header-ek küldése válaszként

EL Tebe · 2013. Júl. 4. (Cs), 15.56
Sziasztok!

Egy weboldalon, (nem http auth. hanem saját) html form + php-s bejelentkezésnél, ha a bejelentkezés sikertelen, akkor a weblap tartalmának szokásos kiíratásán kívül érdemes / lehet még küldeni megfelelő header()-t is a kimenetre? Ebben az esetben 401 -et?

1) Szokás ez, teljesen alap, vagy totál hülyeség?

2) Gyakorlatilag a kérdésem vonatkozik az összes ilyen státuszkódra:

2/a) Tehát ha például egy tartalom létezett X ideig egy linken, majd archiválom és már nem jelenik meg a weboldalon, akkor érdemes-e erre külön "ágat" gyártanom: azaz, az adott url meghívása esetén a db "archív" flag-re válaszul egy "ez a tartalom már nem érhető el" üzenetet dobnom egy "410 Gone"-t?

2/b)
Vagy például ha lejár a session, akkor a user "kidobását" kövesse egy:
"419 Authentication Timeout"?

2/c)
Vagy például, ha valaki az url-t átírja nem megengedett paraméterekkel, akkor: "400 Bad Request"-tel.

3) Egyáltalán érdemes-e ezzel foglalkozni, vagy mindig adjunk vissza valami tartalmat a szokásos "sikeres" fejléccel? (HTTP) response status code-okról van szó, lehet h weblap szinten nem is kéne ezzel foglalkozni - kizárólag webszerver-"szinten"?

4) És az ucsó: van-e valami különleges - persze iszonyat gyakori - kikötés, miszerint minden böngészőnként mások ezek és minden kód minden böngészőnek mást jelent és persze nem működik. Tehát extra hibákat gyártok vele, amiket böngészőverziónként kell kitesztelni, vagy bátran vágjak bele?

Nos? :)