ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 18, 2012

Extreme specificity overriding a CSS ID with 256 chained Classes

Heilig Szabolcs · 2012. Aug. 18. (Szo), 22.25
CSS implementációs érdekesség
 

kisebb felbontáson lenyíló menü

vmarci21 · 2012. Aug. 18. (Szo), 17.09
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy css, javascript, html5 -el (php nélkül), valahogy megodható-e hogy a menüben a böngészőablak méretétől függően, a nem kiférő elemek (tehát amik 1 sorral "lejjebb ugranak"), lenyíló menübe kerüljenek?

A válaszokat előre is köszönöm!
 

Hogyan tovább, mint szoftverfejlesztő?

stan · 2012. Aug. 18. (Szo), 15.10
Sziasztok!

Szeretnék tőletek tanácsot kérni. Válaszúthoz érkeztem szakmai értelemben. Adhatnátok ötleteket a továbblépéshez, ehhez viszont el kell mesélnem az én történetemet, mert csak akkor értitek meg a helyzetem. Azt hiszem tanulságos lesz.

Ez történt eddig:

Már kb. 5 éve próbálok összehozni több olyan webes projekteket, konkréten weboldalt, portált, közösségi oldalt, fórumot, tematikus keresőt, amelyeknek az lenne a célja, hogy magas látogatottság mellett az Adsense hirdetésekből profitáljak. Szándékosan nem fogom őket megnevezni, ez nem a reklám helye. Az egész motivációm még a gimnáziumi éveim közepén kezdődött, és még most is tart az egyetemi tanulmányim vége felé közeledve. Sajnos az utóbbi évek hihetetlenül kemény munkája, a rengeteg programozás, tartalomfejlesztés, dizájn készítés, optimalizálás, ötletelés, felhasználók tucatjainak véleményének kikérdezése, programozóktól való tanácskérés, domainekre költött tízezrek, és online-offline marketingre költött pénz és idő sem hozta meg a várt eredményt. Mostanra addig jutottam el, hogy havonta pár ezer forintot keresek Adsense-el, amely kb. arra elég, hogy minden nap igyak belőle egy kávét. Eddig jutattam. Ha visszaszámolnám, hogy az eddigi munkaórákra hány forint jut az eddig megkeresett pénzemből, hát elég kicsi szám jönne ki.

Igazából nagy csalódás volt számomra ez az egész elképzelés, hogy majd a weboldalaimból fogok megélni, de legalábbis valami ésszerű mellékjövedelemhez jutni. Az volt a célom, hogy ha lesz már 8-10 weboldalam, amelyeknek pár ezer vagy tízezer lesz a havi látogatottsága, és sok ember használja megelégedéssel, akkor majd lesz annyi havi bevételem az Adsense-ből, hogy ebből meg tudok majd élni. Ez eddig nem úgy látszik, hogy valamikor is megvalósulna.

pyunit - tesztek meghatározott sorrendben?

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Aug. 18. (Szo), 09.15
Kicsit elakadtam: úgy emlékszem, a PHPUnit is és a jUnit is tartalmaz olyan elemeket, amivel egyes tesztek lefutását függővé tehetem a korábbiak sikerétől. Viszont a pyUnit-ban nem találom a lehetőséget. Pontosabban olyat találtam, hogy átléphetek teszteket bizonyos esetekben a unittest.skip* dekorátorok segítségével, de olyat nem, ami biztosan az összes többi után fog lefutni.
Én meg (jelen esetben) azt szeretném ellenőrizni, hogy a tesztek lefutása végén sikeres volt-e a takarítás, helyreállt-e az eredeti környezet.

Kicsit konkrétabban: pl. készítek egy osztályt, amelynek egyes metódusai létrehoznak ideiglenes könyvtárakat/fájlokat, megváltoztatják az aktuális könyvtárat stb., de legkésőbb az objektum megszűnésekor takarítanak maguk után, visszalépnek az eredeti könyvtárba stb.
Úgy képzeltem, hogy a tearDownClass v. tearDownModule metódusban elvégezhetem ezeket az ellenőrzéseket, de ott már nem akarnak működni az assert* metódusok (hiába sikertelen a bennük futó teszt, sikeresként lesz elkönyvelve)