ugrás a tartalomhoz

pyunit - tesztek meghatározott sorrendben?

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Aug. 18. (Szo), 09.15
Kicsit elakadtam: úgy emlékszem, a PHPUnit is és a jUnit is tartalmaz olyan elemeket, amivel egyes tesztek lefutását függővé tehetem a korábbiak sikerétől. Viszont a pyUnit-ban nem találom a lehetőséget. Pontosabban olyat találtam, hogy átléphetek teszteket bizonyos esetekben a unittest.skip* dekorátorok segítségével, de olyat nem, ami biztosan az összes többi után fog lefutni.
Én meg (jelen esetben) azt szeretném ellenőrizni, hogy a tesztek lefutása végén sikeres volt-e a takarítás, helyreállt-e az eredeti környezet.

Kicsit konkrétabban: pl. készítek egy osztályt, amelynek egyes metódusai létrehoznak ideiglenes könyvtárakat/fájlokat, megváltoztatják az aktuális könyvtárat stb., de legkésőbb az objektum megszűnésekor takarítanak maguk után, visszalépnek az eredeti könyvtárba stb.
Úgy képzeltem, hogy a tearDownClass v. tearDownModule metódusban elvégezhetem ezeket az ellenőrzéseket, de ott már nem akarnak működni az assert* metódusok (hiába sikertelen a bennük futó teszt, sikeresként lesz elkönyvelve)