ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 31, 2012

Vírusirtó Linuxra!

Karvaly84 · 2012. Aug. 31. (P), 23.04
Sziasztok!

Szeretnék egy teljes kőrű vírusirtót telepíteni Ubuntura! Windowson az Avast a kedvencem, és tudom, hogy ez elérhető Linuxra is csak azt nem tudom, hogy a Linuxos vírusokat is ki szűri e, vagy csak a Windowsra írottakat? Ebben kérném a segítségeteket. Ami még fontos lenne, hogy legyen hozzá GUI és CLI API is.

Mostanság többször összefutottam olyan cikkekkel, amikben kimondottan Linuxra írt vírusokról írnak, de egy sem említette mivel lehetne ellene védekezni, csak azt közölték mely IP-t kel letiltani. Létezik egyáltalán Linuxos vírus adatbázis?
 

A callback fv nem módosítja a változó értékét? (JS) - solved

Reactor · 2012. Aug. 31. (P), 15.13
Sziasztok.
Egy jqueryvel működő szájtot készítek, viszont egy problémát nem sikerült eddig megoldani.

Hiba: a ModuleMGR contObj tagja a setModule tagfüggvény egyik ágában jól módosul, a másikban nem módosul, sőt ?null? értéket kap.
ModuleMGR: egy olyan osztály, amely a használt modulokat kezeli
contObj: a fenti osztály tagja, ami egy modul objektumát tárolja

A kód lényeges része kiemelve: [pastebin]
A hibás rész a 107.

Negatív margin esetén a bennelévő elem kilóg

lamase · 2012. Aug. 31. (P), 07.53
Sziasztok, a problémát itt lehet megtekinteni: http://jsfiddle.net/c9Btv/2/

Az #a minuszba kitolom, viszont a benne lévő #b elem kinyújtja hiába overflow hidden, így az mellette lévő elemre rálóg. Ez akkor érdekes ha egy siteon van egy fix baloldali kinyitható sáv, és csukott állapotban kilóg a konténer elem. A tartalma nem látszik az overflow:hidden miatt, viszont a "hely" ott marad neki, így nem kattinthatóak a mellette lévő dolgok.

Mivel lehetne ezt orvosolni? Köszönöm!
 

Karakterkódolás/Ajax/jQuery

Szuperjég · 2012. Aug. 31. (P), 02.43
Sziasztok, lenne egy-két kérdésem.:) Előre is köszönök minden tanácsot.
Szóval a legszembetűnőbb problémám a karakterekkel és a szöveg megjelenítésével van, gyakorlatilag minden böngészőben más-más formában töltődik be a lap. Safariban például nekem tökéletesen működik minden.
A másik problémám a navigációs gombok megjelenítésével van – safariban ezt a hibát sem észleltem. Arról lenne szó, hogy egy másik ablakban megnyitott weblapra váltva, majd visszalépve a weblapomra, megjelenik a navigációs gombok hosszú szaggatott kék kerete – ezt firefoxban csinálja.
A weblap statikus formában (html+css) a hibák nélkül jelent meg. Megköszönnék egy kis útmutatást. (A gombok grafikai kivitelezésébe nem éri belekötni, mert javítva lesz.:))
Itt a lap

$(document).ready(function() {
	
	$('#valtozo').load('lapok/index.html');
	
	$('#nav ul li a').click(function() {
	
		var page = $(this).attr('href');
		$('#valtozo').hide().load('lapok/' + page + '.html').fadeIn(500);
		return false;
	});

});