ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 1, 2012

Magyarországi Web Konferencia 2012

Joó Ádám · 2012. Aug. 1. (Sze), 21.48

2012. október 20-án az Óbudai Egyetem ad helyt hazánk legnagyobb webes szakmai eseményének, a Magyarországi Web Konferenciának.

Az egésznapos előadássorozat ismét alkalmat ad arra, hogy fejlesztők, grafikusok és vezetők, kezdőtől a profiig összejöjjenek tapasztalataikat megosztani egymással.

xls-ből xml fájl magyar ékezetekkel

Blackfriar · 2012. Aug. 1. (Sze), 19.39
Sziasztok !
Excel reader-rel beolvasok egy xls fájlt, amiben magyar ékezetes karakterek is vannak.
A beolvasott adatokat kiírom egy xml fájlba szabályos szerkezettel, viszont az ékezetekkel gondjaim vannak.
Valami ötlet ?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
 

Yii framework - eseménykezelés

robi0001 · 2012. Aug. 1. (Sze), 11.29
Sziasztok!

A Yii Frameworkot tanulom és eseménykezeléssel kapcsolatban nem tudok előre jutni. Kerestem és találtam számos példát, ami igyekszik bemutatni az eseménykezelést, de nem sikerült működő kódot összehoznom. Azért nem sikerült szerintem, mert egy olyan példát sem sikerült találnom, ahol pontosan le lett volna írva, hogy melyik kódrészt pontosan hová kell tenni. Aki ért hozzá, kérem írja, le, hogy pontosan melyik kódrészt hová kell beírni, hogy működjön. Nem kell bonyolult (legalább is nekem, kezdőnek bonyolultnak tűnő) példa, csak egy egyszerű esemény. Teljesen mindegy, hogy milyen példa, csak legyen benne, hogy miket és hová kell írni, hogy működjön.

Ezt a könyvet olvasom most:

Yii Application Development Cookbook

Lehet, hogy az itt található példa zavart össze. A 11. oldalon ír egy onClick nevű eseményről, amiről arra következtetnék, hogy kattintásra kiírja, az eseményben található "Click!" feliratot. Ezt a példát nem is értem, hogy miért került bele, mert, ha jól gondolom akkor ezek az események nem egyeznek meg a javaScript-es eseményekkel. Ezek bizonyos függvényhívások esetén (pl. sikeres regisztráció után, egy oldal betöltése előtt...) futtatnak le egy kódrészt szerveroldalon. Vagy rosszul gondolom?

Köszi a segítséget,
Robi