ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 23, 2012

SQL-be akár xls, akár csv, stb

unregistered · 2012. Aug. 23. (Cs), 17.28
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék hogy szerintetek mi a legbarátságosabb módja hogy egy táblázatkezelőből akármibe kimentett file-t php-val feldolgozva lecseréljük az aktuális tábla tartalmát?

Azt már olvastam korábbi, hasonló témában hogy csv-be export, majd explode után soronként "insert into XY table...".

Még mindig ez a legegyszerűbb és LEGMEGBÍZHATÓBB (felhasználóbiztos) módja a dolognak?

(hogy "kézzel fogható" legyen: van egy kb 400-600-as lista ami neveket és hozzá tartozó címeket, valamint elérhetőségeket tartalmaz, ez a lista 3 havonta teljesen átalakul, elég macerás mindig egyenként átnézni, átszerkeszteni, admin felületen, miközben az egész megvan egy xls táblában)

Előre is köszönöm!
 

Bevenni valakit egy vállalkozásba

stan · 2012. Aug. 23. (Cs), 10.07
Van egy internetes vállalkozásom. Ez egy fórum, amely egy bizonyos témáról szól, és a bevételeit az Adsense biztosítja. Most úgy érzem, hogy megállt egy szinten a weboldal, és szeretném ha új lendületet kapna. Ezért azon gondolkodom, hogy egy informatikus barátomat bevenném a weboldal építésébe, fejlesztésébe, üzemeltetésébe miközben kapna egy bizonyos részesedést a projekt bevételeiből. A projekt már fél éve fut, és eddig csak én dolgoztam rajta, ezért arra gondoltam, hogy 25%-os jutalék a teljes bevételből már eléggé motiválná őt. De nem tudom, hogy ez az arány a megfelelő-e.

Megéri-e bevenni valakit egy projektbe, ettől kaphat-e új lendületet?
Mire kell ügyelni, amikor valakinek részesedést adok a bevételekből?
Hogyan határozzam meg, hogy hány százalékos részesedést kapjon?
Hogyan osszuk fel a munkát ezután?
Milyen előnyei és hátrányai vannak a csoportos munkának, amikor a csoport minden tagja érdekelt a bevétel növekedésében?
 

Flash objektumot nem tudom középre igazítani

bvr · 2012. Aug. 23. (Cs), 03.33
Sziasztok!

Nem tudom hogy itt jó helyen van-e, végül is a Flash része működik... Szóval van egy 800x375 pix méretű flash oldalam, és azt szeretném hogy bárhogy méretezi is át a látogató a saját böngészője lapját, azon mindig középen jelenjen meg benne a flash objectem.
Jelenleg mindig a bal felső sarokban van.
Egyelőre nem nagyon értek még a Dreamweaver-höz, de kísérletképpen abban is megnyitottam a kipublikált html-t, nézegetve a neten hogy kell középre igazítani (hátha a publikálást rontottam el), de hiába, próbáltam jobbklikk->align, illetve jobbklikk->edit tag-gel is, de továbbra sem műxik.
Sőt bármire állítom (top, middle, bottom, left, right, stb), nincs semmi változás, mindig a bal fölső sarokba igazítja

(FF és Safari alatt is néztem.