ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 27, 2012

C++ könyv?

Pallosi Péter · 2012. Jan. 27. (P), 19.04
Helló!
C++ könyvet szeretnék venni melyiket ajánljátok?
Link/Cím
 

Produktum tesztelése különböző Internet Explorer verzióban (IE7+)

whiteman0524 · 2012. Jan. 27. (P), 18.29
Üdv!

A kérdésem nagyon egyszerű. Hogyan oldható meg, illetve mi a legjobb módja több különböző Explorer verzióban való tesztelésnek? (A 9-es verzióba beépített Browser Mode-tól most tekintsünk el, mert az szvsz használhatatlan)

Ki hogyan oldja meg ezt a "problémát"?

A segítséget előre is köszönöm.
 

A Twitter igazodik a cenzúra igényeihez

H.Z. v2 · 2012. Jan. 27. (P), 15.49
Lassan temethetjük az interneten is a szólásszabadságot
 

XML sitemap generálási hiba

mahoo · 2012. Jan. 27. (P), 15.07
Sziaztok!

Megprobálom röviden, érthetően vázolni a problémámat.

A probléma:
A www.xml-sitemaps.com hibát talál az oldal feltérképezése során. Jelenleg kétféle hibát tudok előidézni:

Hiba 1:
www.domain.hu/hirek-12/... -t négyszer linkeli be/rögzíti az XML-be.
Ebből egy link lenne a helyes, maga a hír url-je: www.domain.hu/hirek-12/draga-benzin.html

De sajnos megtalál még olyan oldalakat is, hogy:
www.domain.hu/hirek-12/index.html
www.domain.hu/hirek-12/kapcsolat.html
www.domain.hu/hirek-12/referenciak.html
, stb.

Az előbbi 3 aloldal, önmagában létező oldalak, azaz ezeken a linkeken érhetőek el:
www.domain.hu/index.html
www.domain.hu/kapcsolat.html
www.domain.hu/referenciak.html


De valamiért a program egy adott hírről is megtalálja oldalt, pedig a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha egy adott hírt olvasok és rákattintok a kapcsolat menüpontra (kapcsolat.html), akkor a böngésző helyesen a www.domain.hu/kapcsolat.html-ra irányítódik át és nem a www.domain.hu/hirek-12/kapcsolat.html-ra.

Ahol esetleg a hiba lehet, hogy a 12-es hírt bármilyen url-en keresztül el lehet érni, ha a link a www.domain.hu/hirek-12/...bármire... mutat, mert a jelenleg használt hírek modul akkor fut le, ha a domain utan igy kezdődik az URI: hirek-[0-9]+/


Hiba 2:
Az első hiba megoldása végett, arra gondoltam, hogy csak akkor töltöm be ha hírt, ha az adott hír azonosítóhoz (12) tartozó hír címéből generált link (Drága benzin -> draga-benzin.html) megegyezik az URI végével.

Xml dokumentum és JQuery vs JS Osztály és saját funkciók

therest · 2012. Jan. 27. (P), 12.26
Mostanában gondolkozom azon, hogy írok egy bonyolultabb függvényt, ami xml dokumentumokat alakít át olyan alakra hogy a tulajdonságok elérhetőek legyenek "coverted.id" formában, és a gyermekek kezelése is könnyebb legyen, mint egy XML dokumentum esetében. Lényegében egy osztály példányait tömbökbe rendezve.

Az egész témával kapcsolatban sokat rágódtam, hogy van-e értelme így átkonvertálni, hiszen az átalakítás annyi időt vesz el, hogy nem biztos hogy megéri, még akkor sem ha később könnyben, gyorsabban lehet matatni a struktúrán.

További ellenérvként ott a jQuery eszközrendszere, ami biztosítja a xml kezelését.

Konkrétan: XML jön AJAXon keresztül, mondjuk egy raktár vagy webshop árukészlete, 1000-10.000 elem. Ezeken az elemeken a szokásos műveletek végezhetőek,(módosítás, törlés), amihez a fában meg kell találni az adott elemet. A gyermekelemek elérése is szükséges olykor. Tartsam ezt XML-ben kliensoldalon, és jQueryvel(vagy saját függvénnyel) keressem benne ami kell (pl egy adott id-jű elemet), vagy inkább rakjam át saját struktúrába?

Az adatok újratöltésének gyakoriságát, megsaccolni sem tudom, értelemszerűen csak akkor történik ilyen ha elnavigál az adott oldalról, majd visszatér, egyébként minden AJAX-al történik.

Mi lenne itt a legjobb megoldás, elsősorban a kód sebessége, másodsorban, a kód átláthatósága, és nem utolsó sorban általánossága, újrafelhasználhatósága szempontjából?
 

Kivételkezelés alkalmazása

chop · 2012. Jan. 27. (P), 00.57
Sziasztok!

Olvasgatok kivételkezelés témakörben és van pár fehér folt, ami csak nem akar kitisztulni a fejemben.

Adott ugye egy szituáció, amikor valami rosszul sülhet el, legyen mondjuk most ez egy szimpla fájlmegnyitás, majd beolvasás. Valamelyik sikertelen művelet esetünkben egy végzetes hiba, amikor emiatt le kell lőni az egész programot. Miért jobb az, ha try...catch-csel kapom el ezt az eseményt annál, minthogy egy feltételes szerkezettel vizsgálom, hogy sikerült-e a művelet vagy sem?

Ezt egy külföldi fórumon találtam és nagyjából leírja, hogy mi a problémám.

class FileOutputter
{
 public function outputFile($file)
 {
 if (!file_exists($file))
  return throw new Exception("File not found.",123);
 try
 {
  $contents = file_get_contents($file);
 }
 catch (Exception $e)
 {
  return $e;
 }
 return $contents;
 }
}
Ha nincs file, akkor dob egy kivételt, eddig rendben is van. Utána viszont ugyanúgy megtehetné ugyanezt, de ehelyett try...catch-csel kezeli le, ha nem sikerül a beolvasás. Mi a különbség (a hasznosságát illetően) és miért jobb try...catch-elni annak ellenére, hogy sokkal jobban eszi az erőforrást, mint egy sima feltételvizsgálat?

Magyarul az nem tiszta, hogy miért jó nekem, hogy try...catch-csel fogom el a kivételeket, azonkívül, hogy ez utóbbi nem feltétlenül okoz fatal errort a programban?

(Ha hülyeségeket beszélek, akkor elnézést...:) )