ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 23, 2012

Aktuális HTTP státuszkód

pkadam · 2012. Jan. 23. (H), 17.09
Sziasztok!

Hogyan lehetne lekérni a fejlécben szereplő HTTP státuszkódot? A php.net ír egy "http_response_code()" függvényről, de attól 500-as hibakóddal kiakad a szerver. A get_headers() más URL-ekre kéri le, a headers_list() pedig nem tartalmazza a php-vel beállítottat. Ötlet?

Köszönettel,
Ádám
 

PHP strip_tags?

H.Z. v2 · 2012. Jan. 23. (H), 17.09
Egy blogban találtam egy rövidke értekezést arról, hogy miért nem elég jó védelem a strip_tags() használata.
Valamit nem értek: mikor van egyáltalán létjogosultsága e függvény használatának?
Eddig úgy tudtam, normális esetben a htmlspecialchars(??? - emlékezetből írom, remélem ő az a fv.) használatával illik kiirtani a userektől származó adatokból minden olyan karaktert, amivel html-t javascriptet vagy egyéb szemetet csempészhetnének az oldalunkba.
Van mégis olyan eset, amikor szükség lehet a strip_tags-re? (alapállás, hogy ha formázásra van szükségem, akkor max. BB code, de HTML-t nem engedek be)
 

WordPress - Azonos című postok

Emendre · 2012. Jan. 23. (H), 15.32
Sziasztok!

Egy kis elméleti tanácsot szeretnék kérni, WordPress post kezelési témában.

A szituáció a következő:
Van több szerkesztő, akik írhatnak bejegyzést ugyanarról a témáról. Az egyszerűség kedvéért most legyen az filmkritika. Tehát a bejegyzés címe a film címe lesz, a szöveg pedig minden szerkesztőnek a saját véleménye.
Viszont nem szeretném frontend szinten az azonos című bejegyzéseket külön oldalként kezelni, mert azt pl. a google is kétszer indexeli le, csak más tartalommal ugye. És ha valaki rákeres egy filmre, akkor ki tudja melyik szerkesztő által írt bejegyzés fog neki megjelenni.

Eddig nagyon fapados és nem túl flexibilis módszerrel oldottam meg a dolgot:
A két szerkesztő írása közé be kellet szúrni egy shortcode-ot, amiből a theme tudta, hol kell elválasztani a két szerző írását, és két fűl gomb használatával lehetett váltani a kettő között.
Ennek a hátránya, hogy csal két szerkesztőt tud kezelni, valamint bele kell írniuk egymás bejegyzésébe, ha ugyanarról írnának. És a többiről nem is beszélve ahol gondot jelent ez a megoldás: archívum, rss feed, saját post meta boxok...

Szóval, remélem ennyiből értitek mi a probléma.

A kérdésem, hogy szerintetek mi a legelegánsabb megoldás a bejegyzések ilyesfajta egymásba ágyazására?

---

Amit én eddig kitaláltam:
Post lekérdezéskor megnézi, hogy ilyen címmel van-e már bejegyzés. Ha igen, akkor azt hozzáfűzi az elsőre betöltött bejegyzés végéhez. Persze úgy hogy XY véleménye: ....
Valamint, ha kettőnél is több szerző írt ugyanarról, akkor azokat is így végig fűzné.
Persze, ezeket is lehetne a szerző nevével fülekre bontani, és mindig csak az jelenne meg, amelyiket a felhasználó kiválasztotta (JS-es váltogató).
A google be így tudja indexelni a film címét, minden szerző véleményével.

Probléma így is lenne, pl. hogy minden bejegyzés kimenne feedbe ettől függetlenül.

Html a htmlben és a javascript

therest · 2012. Jan. 23. (H), 14.40
A következőt kéne megvalósítanom:
Teljes funkcionalitású html tartalmat kellene egy másik domainen elhelyezkedő oldalon belül megjelenítenem, és a két oldal közötti javascript kommunikációt megvalósítani. Tehát beágyazott részből is el lehessen érni a "külső" részek függvényeit, illetve a tartalmazó részekből is hívhatóak legyenek a beágyazott részek egyes funkciói.
Megvalósítható ez valahogy? Milyen módszerekkel? Mik a korlátok ha vannak. Nekem iframe ugrott be, amiről mindig az jut eszembe, hogy hány helyen szapulják, de közben mondjuk a Facebook is épít rá. Találkoztam olyan beépítéssel is, hogy a távoli html tartalmat object-ként emelték be, ilyenkor elérhető-e valamilyen módon a beágyazott tartalom JS tartalma?
 

Kötelező könyvek programozás, programtervezés témakörben

chop · 2012. Jan. 23. (H), 01.07
Sziasztok!

Abban a helyzetben vagyok, hogy programozást tanulni csak autodidakta módon volt lehetőségem és most érzem igazán az elméleti tudás hiányát. A kérdésem az lenne, hogy megítélésetek szerint melyek azok az elméleti szakkönyvek, amik egy magára valamit is adó programozó polcáról sem hiányozhatnak?

Tudom, guglizhatnék, de annyi a könyv, mint égen a csillag, két élet se lenne elég mindet végigolvasni, ezért kíváncsi lennék, hogy szerintetek melyek a legjobbak.

Köszönöm.
 

Frontend Meetup januárban

Török Gábor · 2012. Jan. 23. (H), 00.01
Benne: tér az UI tervezésben, front-end sablon és fejlesztő-grafikus kooperáció