ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 10, 2012

Hogyan működik?

iddqd · 2012. Jan. 10. (K), 21.42
Sziasztok!
Tanulás közben egy kisebb oldalon ügyködök és próbáltam egy kis ihletet meríteni és nézelődtem, belefutottam közben 1-2 oldalba aminek nem teljesen értem a működését. Pl a Cylex! ( sablonszerű megközelítéssel próbálom összehozni a gyakorló oldalam php-vel úgy jutottam ide.. ) Itt több ezer valós html oldal van elkészítve valóban, minden egyes "névjegyhez" külön? Ezt gondolom nem php "kezeli" vagy mégis? Vagy hasonló az Origo is, ott is mindenhez külön .html állományt látok.
Hogy vannak ezek felépítve?
Sorry ha nem a legpasszolobb topic!
Üdv
 

Virtualbox és domain probléma!

atideath · 2012. Jan. 10. (K), 15.36
Sziasztok!

Már napok óta szenvedek a problémámmal de nem találok rá megoldást.

Van ugye a szerverem aminek mondjuk az IP címe: 81.82.83.84

Erre a windows 2008 serverre fel van rakva egy Virtualbox egy Deiban linuxal ami flottul megy is meg minden okés ennek az IPje: 192.168.10.1

Ha a 192.168.10.1-et beírom a windows 2008-on egy böngészőbe, szuperül működik az apache és látom a debiant. Tudok SSH-zni meg minden.

Hogyan tudok egy domaint átirányítani erre?
A lényeg hogy van mondjuk egy www.virtualgep.hu domainem amit ugye a 81.82.83.84-re van irányítva. "A" host és minden egyéb erre mutat a domain szolgáltatónál. De amikor megkapja a windows 2008 server ezt a domaint akkor az ő apache-ja fogja kiszolgálni, de én azt akarom hogy ezt a domaint a virtuális gép (192.168.10.1) szolgálja ki ne pedig a windows. Hogyan lehet ezt megoldani? DNS Szervert kellene telepíteni a windows-ra és ott kellene megadni hogyha ilyen domainről érkezik a kérelem akkor autómatikusan továbbítsa a Virtuális Debian-ra?

Valami olyasmi kellene ami megnézi a Windows Serveren hogy milyen domainről érkezett a kérés és ha mondjuk a www.virtualisgep.hu-ről akkor továbbítsa a kérelmet a 192.168.10.1-re. Ha meg www.virtualgep2.hu-ról akkor a 192.168.10.2-re. És így tovább..

PortForwarding működik, de nem akarom egyesével nyitogatni a portokat. Kompletten minden kérelmet egy adott domainről az adott Virtuális gép szolgáljon valahogy ki.
 

Outlook levél létrehozása (create outlook email)

szaky · 2012. Jan. 10. (K), 12.48
Sziasztok

Egy érdekes problémába ütköztem, hátha valaki el tudja vágni a gordiuszi csomót.

A feladat a következő: egy oldalon van egy gomb/link, amire kattintva meg kell nyílni az user outlookjának, benne egy adatokkal, formázással, címzettel, stb-vel megpakolt email, amit ő módosítás után el tud küldeni. Tehát valami olyasmi, mint a "mailto:", csak sokkal több lehetőséggel.

Amire én gondoltam, hogy a kattintásra letöltődik egy *.msg vagy *.oft filet. Ez szép is lenne, de nem találtam erre megoldást. De még csak olyat se, hogy hogyan épülnek fel ezek a file-ok.

Van esetleg valakinek ötlete, hogy merre induljak el?

Előre is köszi

Krisztián
 

Php függvény szerver teljesítmény

react · 2012. Jan. 10. (K), 00.30
Szerintetek mennyiben jobb, ha a következő függvényben az sql lekérdezés eredményét a cím szerint átadott paraméterbe töltöm, mint ha return-el küldeném vissza az eredményt? Nagyobb adatmennyiségnél (gondoljunk pl nagy TEXT típusú mezőkre) jelentős memóriamennyiséget foglalhat el egy komolyabb lekérdezés eredménye, főleg ha nagyon sok sor is van. Emellett egyetlen lapletöltésnél sok sql lekérdezés is lefuthat. Nem cím szerinti átadásnál egyszer létrejön ez az adat a függvényen belül egy változóban, majd létrejön a visszaadott változóban (pl $x = sql("SELECT * FROM a") fgv-en belül és utána $x-ben is, míg cím szerinti átadás esetén, ahogy a példában van csak egyszer kerül betöltésre a megadott változóba). Véleményetek szerint van ennek érdemleges hatása, vagy egyszerűbb lenne a minimálisan jobb kezelhetőség kedvéért simán return-el visszaadni az értéket? A függvény lényege, hogy roppant egyszerű módon egyetlen php sorban feltölthetjük pl egy select option elemeit közvetlenül az adatbázisból, de bármilyen egyéb lekérdezés is gyorsan és egyszerűen elvégezhető vele (validálást stb nem végez).

function sql($sql,&$data,$id="", $no_array_value = "")
{
  $data = array();
  $result = mysql_query($sql);
  if (mysql_num_rows($result)) {
	  while($row=mysql_fetch_assoc($result)) {
	  	if ($id == "") {
	  		if ($no_array_value)
	  			$data[] = $row[$no_array_value];
	  		else
					$data[] = $row;
			}
			else {
				if ($no_array_value)
					$data[$row[$id]] = $row[$no_array_value];
				else
					$data[$row[$id]] = $row;
			}
	  }
  }
}
 

JQuery + iframe gond chrome es opera alatt

SySERR · 2012. Jan. 10. (K), 00.16
Adott egy már régóta működő oldal, az http://www.rtvstat.hu/ .
Az 5. és a 6. helyezett közé bannerek kerültek iframe-be
Az itt lévő többcsatornás rádiókat pedig le lehet nyitni és vissza lehet csukni (JQuery).
Pár hete észrevettem, hogy Chrome és Opera alatt ha az oldal alján lévő rádiót szeretnék lenyitni akkor a lenyitás pillanatában felugrik a bannerhez. Firefox és IE alatt nem csinálja, ezekkel tökéletesen működik.
Milyen paramétert adjak meg az iframenek hogy ne legyen köze a JQuery-hez?