ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 19, 2012

Mégiscsak bejelentéskötelesek a webshopok?!

Anonymous · 2012. Jan. 19. (Cs), 22.54
Az hatóság útmutatója szerint a weboldalak nyilvántartásba vétele kötelező.
 

Firefox 9.0.1 Ubuntu alatt fagy keményen

prom3theus · 2012. Jan. 19. (Cs), 18.56
Sziasztok! Tudom, hogy a téma nem feltétlenül weblabor-ba illő, ugyanakkor mivel mindennapi munkaeszközről van szó így megkockáztatom, hogy ez most határeset.

Arról van szó, hogy mióta 9.0.1 verzióra frissítettem (Ubuntu 11.04 - the Natty Narwhal rendszeren), rendszeresen elpusztul az FF. Utánaolvastam más oldalakon is, ott a Flashplayer plugin kikapcsolását javasolták, én tulajdonképp minden plugint kikapcsolatam a Sun Java 1.6-ot kivéve (mivel ez garantáltan nem frissült azóta, hogy a rendszerre felimádkoztam) és továbbra is fagyott. Próbáltam 1.10 alpha FireBug-gal és 1.8-as legutolsóval is, úgyis fagyott. Az egyetlen dolog ami a hibát reprodukálhatóvá tette, hogy az egyik általam épp javított oldalba egy <script> tag-gel behívott JS fájlban elhelyeztem az alábbit:
	if ($('#rolunk_irtak_catfilter_submit'))
	{
		$('#rolunk_irtak_catfilter_submit').detach();
	}
Amikor ez a 3 sor benne volt a JS-ben (egy onready-re lefutó closure-ről van szó, amiben a fenti kód kellene, hogy szerepeljen), akkor az FF lehalt, crash report, stb. Amikor a fenti 3 sort eltávolítottam a JS-ből, az FF gond nélkül futott. Az index.hu is kifagy a frissítés óta, a pluginok tiltása arra sem volt hatással.

Tudtok esetleg valami benfentest vagy legalább megnyugtatót mondani, vagy ez most "így jártam"? Eléldegélek én Chrome-on is, de azért a FireBug-ot a Chrome debuggere még azért inkább csak megközelítette eddig mintsem lehagyta volna funkcionalitásban (szerintem).

Érdekelne, hogy másnál is jelentkezik-e ez a hiba a plugin tiltás ellenére is.

Köszi!

ui.: a felhozott JS kód jQuery-s szárnypróbálgatás, ha esetleg hiba van benne, az ezért van, de ettől még nem illenék megrogynia az egész böngészőnek...
 

Email

Pallosi Péter · 2012. Jan. 19. (Cs), 16.56
Üdv!
Lenne egy kérdésem,le tudnárok nekem írni egy pár olyan rendszert mint az E107stb..De olyan változatba hogy email fiók létrehozos oldal van-e ilyen? Ha igen akkor mi a neve?
 

Ajax - találatok megjelenítése

Laszlo14 · 2012. Jan. 19. (Cs), 15.28
A kérdésem a következő...

Azt akarom elérni, hogy ha beírok egy betűt a egy text fieldbe akkor kérdezze le hogy kinek kezdődik ezzel a betűvekl a neve az adatbázisban és kínálja fel lehetőségnek a text alatt.

Tehát:

//PHP kód

$betuk = $_POST['betuk'];

$sql = "SELECT name FROM user WHERE felh_nev=LIKE'$betuk%'";

$result = mysql_query($sql);

$keres = array();

while($row = mysql_fetch_array($result){

  $keres[] = $row['felh_nev'];

}
  $keres = implode('<br />', $keres);
  echo $keres;

//JavaScript kód

function betuk(){

var xml = XMLHttpRequest();

var url = "feld_php.php";
var betuk = document.getElementById("felh_nev").value;
var atad = "betuk="+betuk;

xml.open("post", url, true);

xml.onreadystatechange = function();
  if(xml.readystate == 4 && xml.status == 200){
    #Itt nem tudom, hogy kellene megcsinálni, hogy a text mező alatt jelenjenek meg úgy a találatok, hogy rákattintva, a text mezőbe beírodjon.
  }
xml.send(atad);
}

<input type="text" id="felh_nev" name="felh_nev" onKeyUp="betuk();">
 

Alkalmazás védelme

Termes · 2012. Jan. 19. (Cs), 14.33
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy készítettem egy viszonylag egyszerű de elég összetett online nyilvántartást a jelenlegi munkáltatómnak ingyen a saját szerverére, de ez csak addig lenne ingyenes, amíg ott dolgozhatok.

Hogyan tudnám megvédeni a rendszeremet?

Nyilván nem bonyolult titkosításra gondoltam, hanem pl. a rendszer motorját kívülről hívná be (a saját szerveremről), tehát ha úgy döntenék, ne legyen használható és ami a legfőbb, ne is lehessen - könnyen - "újraéleszteni" a rendszert, mert sok munkaórám volt vele.

Gondoltam swf-re, mert úgy tudom, nem lehet kiolvasni a forráskódját. Valami ilyen ötletet szeretnék.

Köszönettel:
T