ugrás a tartalomhoz

WordPress - Azonos című postok

Emendre · 2012. Jan. 23. (H), 15.32
Sziasztok!

Egy kis elméleti tanácsot szeretnék kérni, WordPress post kezelési témában.

A szituáció a következő:
Van több szerkesztő, akik írhatnak bejegyzést ugyanarról a témáról. Az egyszerűség kedvéért most legyen az filmkritika. Tehát a bejegyzés címe a film címe lesz, a szöveg pedig minden szerkesztőnek a saját véleménye.
Viszont nem szeretném frontend szinten az azonos című bejegyzéseket külön oldalként kezelni, mert azt pl. a google is kétszer indexeli le, csak más tartalommal ugye. És ha valaki rákeres egy filmre, akkor ki tudja melyik szerkesztő által írt bejegyzés fog neki megjelenni.

Eddig nagyon fapados és nem túl flexibilis módszerrel oldottam meg a dolgot:
A két szerkesztő írása közé be kellet szúrni egy shortcode-ot, amiből a theme tudta, hol kell elválasztani a két szerző írását, és két fűl gomb használatával lehetett váltani a kettő között.
Ennek a hátránya, hogy csal két szerkesztőt tud kezelni, valamint bele kell írniuk egymás bejegyzésébe, ha ugyanarról írnának. És a többiről nem is beszélve ahol gondot jelent ez a megoldás: archívum, rss feed, saját post meta boxok...

Szóval, remélem ennyiből értitek mi a probléma.

A kérdésem, hogy szerintetek mi a legelegánsabb megoldás a bejegyzések ilyesfajta egymásba ágyazására?

---

Amit én eddig kitaláltam:
Post lekérdezéskor megnézi, hogy ilyen címmel van-e már bejegyzés. Ha igen, akkor azt hozzáfűzi az elsőre betöltött bejegyzés végéhez. Persze úgy hogy XY véleménye: ....
Valamint, ha kettőnél is több szerző írt ugyanarról, akkor azokat is így végig fűzné.
Persze, ezeket is lehetne a szerző nevével fülekre bontani, és mindig csak az jelenne meg, amelyiket a felhasználó kiválasztotta (JS-es váltogató).
A google be így tudja indexelni a film címét, minden szerző véleményével.

Probléma így is lenne, pl. hogy minden bejegyzés kimenne feedbe ettől függetlenül. Vagy a sitemap generátor elküldené a googlnek azokat az URL-eket is, amelyek a módszerrel nem lennének láthatóak sosem, és a google sem találna rá.
Tudom, felül lehetne bírálni a feed kezelés mikéntjét, valamint lehetne írni egyéni sitemap generátort is, amivel nem is lenne gond, csak nem tudom, hogy érdemes-e.
Mert ha van egyszerűbb megoldás, akkor nem írnék felesleges dolgokat az oldalhoz :)
 
1

Lehet sikerült kiötleni...

Emendre · 2012. Jan. 23. (H), 17.40
Lehet sikerült kiötleni a legjobb megoldást:

Kellene kétféle post type, mondjuk: film, kritika

A film adatai (DVD borító, tartalom, IMDB link...) lenne egy "film" típusú post.
A hozzá kapcsoló kritikák pedig a "kritika" típus.

Így korlátlan számú szerző írhatna ugyan arról a filmről és a felhasználói oldalon is könnyebb lenne a filterezés, illetve az összevonás.


Bocsánat, hogy itt magamban beszélgetek, csak egész nap ezen pörög az agyam és próbálom a legszebb / legjobb megoldást megtalálni. :)