ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 9, 2010

Javascript óra, de egy kicsit másképp

SySERR · 2010. Aug. 9. (H), 22.22
Csináltam egy rádió szerver vezérlő oldalt. Van benne AutoDJ, 2 féle szerver, meg minden földi jó. Erre szeretnék kitenni egy olyan órát ami mindig egy adott időtől kezd számolni. Azért szeretném így mert a user kliens órája sose jár halálpontosan a szerver órájával és a műsor a szerverről megy. A szerveren futó időt le tudom generálni a weboldalra, de ezt kéne beletenni egy java scriptbe amitől elkezd továbbszámolni (másodpercek miatt). Értelemszerűen jöhet más fajta ötlet is, de lehetőleg ne igényeljen komolyabb varázslást.
 

File upload flash plugin

breakline · 2010. Aug. 9. (H), 17.30
Hello!

Szeretnek egy olyan lehetoleg ingyenes flash alapu file feltoltot talalni, ami alkalmas:

tobb file feltoltesere egyszerre
egy egesz konyvtar feltoltesere
progress bar kijelzese
mindemellett egyszeru es nincs meg 1000 felesleges funkcioja


Valaki esetleg tud ilyet ajanalni?

koszonom elore is
 

Ügyfél vs. szövegszerkesztő vs. fejlesztő

tiku I tikaszvince · 2010. Aug. 9. (H), 13.51

Időről időre fellángol a vita felhasználó, tesztelő, projektgazda és fejlesztő között egy-egy weboldal tartalmainak szerkesztésének módjáról.

Fejlesztőként szeretnénk, ha az oldal működne, jól működne. Szeretnénk, ha a felhasználó maximálisan meg lenne elégedve. A tartalom szerkesztése nem okozna problémát. Ugyanakkor nem szeretnénk, ha túl sok új dolgot kellene megtanulnia az oldala adminisztrálásához. Jön a kézenfekvő ötlet: építsünk be egy WYSIWYG szövegszerkesztőt az adminisztrációs felületbe.

És itt kezdődik a huzavona. Mi az, amit megengedhetünk a felhasználónak. Mik azok a dolgok, amiket biztonsági okokból tiltunk le? Mik azok a dolgok amiket azért, hogy egy „fejlett esztétikai érzékkel” rendelkező felhasználó „dühöngése” után se hulljon darabjaira az oldal, és még egységesen, a kialakított dizájnhoz illeszkedjenek az általa szerkesztett tartalmak.

An introduction to the Canvas 2D API

Török Gábor · 2010. Aug. 9. (H), 12.35
Kifestő alapok