ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 4, 2010

kódkiegészítő szerkesztő

Carter · 2010. Aug. 4. (Sze), 23.22
Komolyan, valaki tényleg mondhatna olyan _tényleg_ _jól_ működő alkalmazást, (webes, asztali, linuxos, windowsos, maces, akármilyen, tényleg!) amiben van jól használható kódkiegészítő!
Olyanra gondolok, mint például az Adobe Dreamweaverben van, automatikusan felajánl lehetőségeket, amikből egyszerű választani, kézreesik, jól beállítható, de alapértelmezésben is nagyon hasznos!

Létezik ilyen a földön?

Én miért nem találtam még meg?
 

Google Makes Custom Web Typography Ridiculously Easy

Joó Ádám · 2010. Aug. 4. (Sze), 22.55
Előnézet a Google betűkészleteihez
 

Olvasónapló: Computers in Human Behavior

Baranyai László · 2010. Aug. 4. (Sze), 14.12

Az olvasónapló következő részében szintén egy kiválasztott folyóirat tartalmára hívnám fel a figyelmet. A Computers in Human Behavior pszichológiai szemszögből vizsgálja a számítógépek használatát. Évente 6 lapszám jelenik meg, ami a tudományos folyóiratok között komoly aktivitást jelent. Ebben a bejegyzésben a 2010. szeptemberi számból válogattam cikkeket.

Ajánlott/kötelező a bekezdés (<p>) használata vagy sem

unregistered · 2010. Aug. 4. (Sze), 14.10
Hello!

Olyan dilemmám támadt hogy div-en belül így a helyes:

<div>
  <p>Valami</p>
</div>

vagy csak simán mehet a szöveg?

<div>
  Valami
</div>
Igazából én mindent mindig bekezdéssel használok de biztosan kell/kötelező ez?

Előre is köszönöm!
 

Php - fa kezelése

inf · 2010. Aug. 4. (Sze), 00.22
Sziasztok!

Szeretnék fa kezelő osztályt készíteni php-ben, de egy kicsit elakadtam. Mmint azzal kapcsolatban, hogy hogyan is kéne ezt.

Konkrétan arra gondoltam, hogy tömbbe rakom a kulcsokat és szerializálom a tömböt, így kapok egy hashKey-t, amivel már le tudom tárolni a fa alkotóit egy szimpla tömbben. Gondolom feltaláltam a spanyol viaszt :-) Nem is ez a lényeg, hanem hogy ez így mennyire optimális, vagy hogy érdemes e egyáltalán így tárolni?

(Készítettem egy ilyen fát felhasználó osztályt, és a végeredmény szerintem elég lassú lett, viszont van egy olyan előnye, hogy nem kell törődni azzal, hogy egy levél megadásánál az összes szülő ágat hozzáadjam a rendszerhez.)

Ha esetleg tudnátok ezzel kapcsolatban bármilyen irodalmat, weblapot, ilyesmit ajánlani, azt megköszönném. Próbáltam keresni, de sajnos nem tudom, hogy mi a kifejezés erre a fa megvalósítási módszerre.