ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 18, 2010

Turbine

duplabe · 2010. Aug. 18. (Sze), 18.02
Egy újabb CSS-t generáló PHP-s eszköz
 

SQL struktúra dilemma

unregistered · 2010. Aug. 18. (Sze), 16.12
Hello!

Van egy oldal ahova híreket lehet feltölteni különböző kategóriákban, ami SQL-be mentődik. Az a kérdésem hogy ezek mehetnek ömlesztve egy táblába vagy minden kategóriának csináljak egy táblát és az a biztos?

Részletesebben:
Legyen csak egy "hirek" tábla amibe úgy veszem fel a mezőket (híreket) hogy meg van adva a kategóriájuk és utána ebből a táblából keresi ki az adott kategóriához tartozó híreket, vagy készítsek minden kategóriának saját táblát (pl kat1_hirek, kat2_hirek, stb) és a hír kategóriájának kiválasztásával menti a megfelelő táblába illetve a kilistázásnál a megfelelőből veszi ki?

A következő dilemmám az hogy minden hírhez lehet megjegyzést írni a felhasználóknak. Itt is az a kérdésem hogy hozzak létre egy "comments" táblát amibe az összes megjegyzés mentődik és ugye az oldalon amikor megnyitsz egy hírt akkor egy azonosítószám alapján kilistázza az adott hírhez tartozó kommenteket, vagy minden hírhez automatikusan hozzak létre egy táblát amibe a kommentek mentődnek?

Előre is köszönöm a segítséget!
 

HTML5 Apps: What, Why, and How

Joó Ádám · 2010. Aug. 18. (Sze), 16.06
Ha valakinek még új volna
 

The first Yii book is published today

imehesz · 2010. Aug. 18. (Sze), 11.10
Végre megjelent a már nagyon régóta beharangozott könyv
 

Többnyelvűség támogatása sablonokban

szabo.b.gabor · 2010. Aug. 18. (Sze), 10.49

Alkalmazásfejlesztés során felmerülhet az igény arra, hogy a késztermék több nyelven legyen képes megjelenni. Erre a problémára szeretnék most egy egyszerű megoldást bemutatni.

Eltérő környezetek beállításainak kezelése Djangoval

Török Gábor · 2010. Aug. 18. (Sze), 10.09
A local_settings.py ötletének továbbgondolása