ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 17, 2003

Gyorsbillentyűk biztosítása weboldalakon

Hojtsy Gábor · 2003. Júl. 17. (Cs), 12.15
Sokan talán nem is ismerik a HTML accesskey szolgáltatását, amely lehetővé teszi az oldal különböző funkcióihoz (linkekhez, űrlap elemekhez, ...) gyorsbillenytyűk rendelését. Így egy gyakran használt weboldalon a navigáció jelentősen könnyebb lehet.

KXParse 2.0 - egyszerű XML feldolgozó

Granc Róbert · 2003. Júl. 17. (Cs), 11.28
[ php|architect ] A KXParse egy PHP-ben írt kisméretű, könnyen használható XML parser (feldolgozó). A mindössze 25 kilobájtnyi letöltést igénylő parser dokumentációja is igen alapos, kezdők is könnyen elkészíthetik első XML-t feldolgozó alkalmazásukat.
Honlap és letöltés: http://www.abrag.net/kxparse/
 

Apache 2.0.47, fontos javításokkal

Granc Róbert · 2003. Júl. 17. (Cs), 11.19
Mint a verziószám változása is mutatja (2.0.46-ról 2.0.47-re), újdonságokat nem igazán hoz ez a kiadás, ám mégis ajánlott a frissítés mindenkinek, aki az Apache 2 valamelyik előző változatát futtatja, hiszen a 2.0.47 számos fontos biztonsági és hibajavítást tartalmaz. Részletek a bejelentésben
Letöltés: http://httpd.apache.org/download.cgi
 

NJSZT-WFSZ: hír- és cikkbeküldő versenyt hirdetünk

Bártházi András · 2003. Júl. 17. (Cs), 08.29
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztálya ezúttal meghirdeti első versenyét. A hazai webfejlesztőket segítendő, úgy döntöttünk, hogy szeretnénk a közösséget minél több szakmai hírrel, cikkel ellátni. A verseny keretében kérjük, küldjetek be számunkra minél több minőségi hírt, cikket, melyek a webfejlesztés témakörhöz kapcsolódnak! A díjazás sem marad el! Íme a szabályok: