ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 11, 2003

ionCube Encoder 3

Granc Róbert · 2003. Júl. 11. (P), 14.06
A múlt héten megjelent az ionCube Encoder 3, amellyel megvédhetők PHP szkriptjeink, valamint a kiszolgáló terhelése is csökkenthető. Mindkettő célt azáltal éri el az ionCube Encoder 3, hogy a kiszolgálóra nem kerül fel a forráskód semmilyen formában, csupán a már lefordított, csakis a Zend motor által értelmezhető bináris kód.
Az új változat számos újdonsága közül kiemelkedik a testreszabható betöltő események, szerver-hez, (egy vagy több) IP címhez, illetve akár MAC címhez (csak a Cerberus változat) kapcsolódó korlátozások, fájltulajdonságok kezelése, betöltő (Loader) API, új optimalizációs beállítások. Emellett a hármas változat nagyobb teljesítményű, mint az elődje, tágasabb beállítási lehetőségek, stb.
A belépő változat 199, az Enhanced 249, míg a Cerberus 348 dollárba kerül. Az online enkóder a szkript összetettségétől függően már fél dollárért is használható. A kódot betöltő (a Zend motornak átadó) program, a Loader több platformra is elérhető (természetesen ez már ingyenes), a PHP 4.0.6, 4.1.x, 4.2.x és 4.3.x változataihoz.
Honlap és a próbaváltozat letöltése: http://www.ioncube.com/
 

phpFriendlyAdmin - adatbáziskezelés kezdőknek

Granc Róbert · 2003. Júl. 11. (P), 09.48
A phpFriendlyAdmin azon webfejlesztők számára készült, akik a tartalom kezelésével csak ismerkedők életét akarják megkönnyíteni. Az adatbázis létrehozása után a phpFriendlyAdmin absztrakt adatbázisstruktúrát jelenít meg, minden tábla és mező egyszerű nevű hivatkozást kap, kikerülve az adatbázis-változókkal való munka komplexitását, és egyszerűsített, űrlap-központú megközelítést nyújtva az adatbevitelhez.
Honlap és letöltés: http://phpfriendly.sourceforge.net/
 

Linuxtag PHP stand kamera

Hojtsy Gábor · 2003. Júl. 11. (P), 09.28
Udvozlet a Linuxtagrol Karlsruhebol! A PHP standrol jelentem, hogy az itteni torteneseket "eloben" nyomon kovetheti barki a stand webkamerajan: http://zyanka.li/cam Sajnos a kameran a stand fele latszik csupan, a laptopos bemutatok nem lelhetoek fel.