ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 14, 2003

PHP Weekly - 145.

Granc Róbert · 2003. Júl. 14. (H), 12.38
A Zend szokásos heti hírlevelének 145. számából:

Technikai kérdések - A Zend.com új "Kérdezz a szakértőtől!" oldalt indított, amelyen jelenleg Zeev Suraski válaszol a feltett kérdésekre. Érdemes bekukkantani, különösen ha valakit érdekelnek a PHP 5 mélyebb részletei.

MD5, SHA1 számítások - David Santinoli készített egy foltot, amely a feltöltött fájlok MD5 és SHA1 ellenőrző összegét "menet közben" számítja ki, amíg a fájl még a memóriában van, időt takarítva így meg az extra lemezelérés megspórolásával. Eddig még nem érkezett kommentár a fejlesztőktől David munkájával kapcsolatban, így nem tudni, része lesz-e ez a funkció a PHP valamely későbbi változatának.

A részletek a foltról (beleértve azt is, hogyan lehet bekapcsolni egy szkriptből) David levelében találhatók.

Júliusi php|architect magazin

Granc Róbert · 2003. Júl. 14. (H), 09.21
A php|architect magazin legfrissebb száma néhány újdonságot is hoz a szerkesztőség háza táján: az új, áttervezett honlap menürendszere megkönnyíti a navigációt, az alkalmazott fejlett HTML szabványok lecsökkentették az oldalak méretét, gyorsítva ezzel a betöltődést, valamint egy teljes e-kereskedelmi rendszer is elkészült. Ez utóbbi elsődleges célja, hogy a szintén újdonság papíralapú magazin (várhatóan szeptembertől jelenik meg) előfizetéseit is tudja kezelni, az eddigi online előfizetések mellett. Az új lapot egyelőre csak előfizetéses rendszerben lehet megvásárolni, újságosoknál nem. Európába hajóval 70, repülővel 80 dollárért szállítják a 12 lapszámot. A honlapról pdf formátumban letölthető, saját magunk által nyomtatható lap előfizetési díja szintén 12 hónapra továbbra is 22 dollár.
A júliusi lapszám tartalomjegyzéke itt, a kódunk olvashatóbbá tételéről szóló letölthető minta-cikk pedig itt érhető el.