ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 8, 2016

Játékos nyelvtanulás

Mistic97 · 2016. Jan. 8. (P), 21.49
Sziasztok!

Pár hónappal ezelőtt nyelvvizsgára készülve támadt egy ötletem, hogy milyen egyszerű lenne, ha lenne egy hely, ahol mindent összeszednek ahhoz, hogy le tudjak tenni egy bizonyos típusú nyelvvizsgát, könnyedén, egyszerűen.

Keresgéltem, de egyik weboldal vagy program sem nyújtott olyan lehetőségeket, melyek kielégítették volna a vágyaimat, így gondoltam arra, hogy idén ezzel szeretnék nevezni a középiskolai versenyeken.

Az alap koncepció, hogy a felhasználó kedve szerint keresgéljen, kutakodjon azon a kész eszközök és anyagok közül, amelyek felgyorsítják és leegyszerűsítik a tanulást, mindemellett élvezetessé is teszik azt. A két fő mód (a játék és a munka mód) közül talán a játék mód az, ami jobban csalogatja a látogatókat. Itt rögtön leszögezném, hogy a projektem még egyáltalán nincs kész. Mindössze látszódik, hogy mi is akar lenni ez (remélem) és tükrözi a programozás tanulásának folyamatát.

Utóbbi állításomhoz még tennék annyit hozzá, hogy NAGYON kezdő programozó vagyok, és nagyon megszerettem ezt a (nem csak) hobbit, mialatt 3x is előröl kezdtem ezt a projektet. Legelső alkalommal a js OOP környezetét tanulgattam, de később rájöttem, ha időre készen akarok lenni, akkor le kell mondanom erről a fajta felépítésről. Másodszorra már kezdett kialakulni bennem is, hogy pontosan mi is lesz a végcél, de kezdő programozó lévén egyre több hibát véltem felfedezni, melyek megnehezítették és lelassították a programozás folyamatát.

Moderálás

sly · 2016. Jan. 8. (P), 18.50
Sziasztok!

A következő incidens miatt szeretnék egy kis beszélgetést:
http://weblabor.hu/forumok/temak/133191

Tudom, nem ismertek, de adatlapomon látszik hogy 12 éve itt vagyok. :)

Úgy gondolom a fenti tartalom nem tükrözi a Weblabor minőségét, nincs helye az oldalon. Már az első off témánál moderálni kellett volna. Szerintem töröljük a a témát úgy ahogy van. Lényeges információ nincs benne.

Emberi oldalról, ezt az archetípust ismerem. Ebben az esetben vagy magunkat fogjuk vissza vagy moderálunk. Általában az utóbbi szokott működni.

Szerintem az említett fórumtéma hozzászólás folyamát nem szabadott volna hagyni hogy ilyen rossz irányba folyjon. Nem méltó hozzánk és a Weblabor szellemiségéhez sem.
 

dupla háttér

66Gramms · 2016. Jan. 8. (P), 15.21
Azt szeretném elérni hogy 2 hátterem legyen egyszerre. Ezt úgy értem, mint ezen az oldalon van. Van középen 1 nagy sáv amiben van minden (ez is) és van 2 oldalt kettő pici ahol 1 háttér van. Én középre betettem egy szép kis mintát, de nem tudom hogyan tudnám megcsináli hogy legyen mögötte is egy háttér. Itt a kód is! Előre is köszönöm a segítséget!

[i]<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="utf-8">
<meta name="generator" content="CoffeeCup HTML Editor (www.coffeecup.com)">
<meta name="dcterms.created" content="Cs, 07 jan. 2016 16:36:12 GMT">
<meta name="description" content="">
<meta name="keywords" content="">
<title>townofsalem.hu</title>
</head>
<body>
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<meta name="author" content="Mészáros Richárd" />
<meta name="generator" content="CoffeeCup HTML Editor (www.coffeecup.com)">
<meta name="dcterms.created" content="K, 05 jan.