ugrás a tartalomhoz

Játékos nyelvtanulás

Mistic97 · 2016. Jan. 8. (P), 21.49
Sziasztok!

Pár hónappal ezelőtt nyelvvizsgára készülve támadt egy ötletem, hogy milyen egyszerű lenne, ha lenne egy hely, ahol mindent összeszednek ahhoz, hogy le tudjak tenni egy bizonyos típusú nyelvvizsgát, könnyedén, egyszerűen.

Keresgéltem, de egyik weboldal vagy program sem nyújtott olyan lehetőségeket, melyek kielégítették volna a vágyaimat, így gondoltam arra, hogy idén ezzel szeretnék nevezni a középiskolai versenyeken.

Az alap koncepció, hogy a felhasználó kedve szerint keresgéljen, kutakodjon azon a kész eszközök és anyagok közül, amelyek felgyorsítják és leegyszerűsítik a tanulást, mindemellett élvezetessé is teszik azt. A két fő mód (a játék és a munka mód) közül talán a játék mód az, ami jobban csalogatja a látogatókat. Itt rögtön leszögezném, hogy a projektem még egyáltalán nincs kész. Mindössze látszódik, hogy mi is akar lenni ez (remélem) és tükrözi a programozás tanulásának folyamatát.

Utóbbi állításomhoz még tennék annyit hozzá, hogy NAGYON kezdő programozó vagyok, és nagyon megszerettem ezt a (nem csak) hobbit, mialatt 3x is előröl kezdtem ezt a projektet. Legelső alkalommal a js OOP környezetét tanulgattam, de később rájöttem, ha időre készen akarok lenni, akkor le kell mondanom erről a fajta felépítésről. Másodszorra már kezdett kialakulni bennem is, hogy pontosan mi is lesz a végcél, de kezdő programozó lévén egyre több hibát véltem felfedezni, melyek megnehezítették és lelassították a programozás folyamatát. Így harmadszorra már egy egész szép struktúrát sikerült kialakítanom (számomra), több oldalról felhasználtam a forráskódokat és próbáltam együttműködni a többiek munkájával (csapatmunka) és ez alapján a php-t is sokkal jobban megértettem, mint anno, amikor a végére értem a 24 órás könyvnek (így utólag a php-s könyvet ajánlom, de a fekete könyv jobban tetszik és ezt is át akarom rágni egyszer, mindegy mellékes).

Szóval tessék elnézni nekem a félkész projektet, arra lennék kíváncsi, milyen hibákat véltek felfedezni Ti, azon rengeteg hiba mellett, melyekről én is tudok, hogy jelen vannak a kódomban (kommentelés, php-js megoldások keverése, css és html szabványeltérések, adatbáziskezelés, stb). Arra is kíváncsi lennék, mit tanácsoltok, hogyan folytassam tovább? A következő verseny körülbelül 3-4 hét múlva lesz és addigra látszódnia kell egy "kis rügyecskének" a projektből, hogy pontokat szerezzek a versenyeredménnyel a felvételire.

Azon is gondolkodtam már, hogy a végén tényleg közzéteszem (INGYENESEN) és bárki használhatja, de legalább még egyszer újra szeretném tervezni, amikor már látom, hogy mi hogyan kell működjön. Egyelőre azonban a versenyek vannak a szemem előtt, és az, hogy minél többet tanuljak ebből a projektből.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

ui.: Ez már mobil verzió, amit megosztok, a PC-s kukába ment (egyelőre).

ui2.: database.sql a fájlok között, a többinek működnie kell.

Link: https://app.box.com/s/5l03i3km146cr0ddsmbdwnjtem3y0aop
 
1

Most nem tudom megnézni,

sly · 2016. Jan. 9. (Szo), 01.54
Most nem tudom megnézni, esetleg nincs lehetőséged felrakni valami elérhető webszerverre? Úgy nagyobb a hajlandóság a megtekintésre. ;)
2

Természetesen fent van neten

Mistic97 · 2016. Jan. 9. (Szo), 14.22
Természetesen fent van neten is. Itt érhető el: http://polygbot.pe.hu/

Regisztrálni is lehet, de még nem hozza létre a szükséges fájlokat, ezért, ha működés közben akarod megnézni jelentkezz be adminként. Jelszó és felhasználónév is "admin" (idézőjel nélkül). :)