ugrás a tartalomhoz

C# vagy C++

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 11. (H), 14.33
Eddig úgy tudtam, hogy a C++ a legelterjedtebb és jobb. Most azonban azt olvastam, hogy a C# megelőzi a népszerűségi rangsorban a JavaScript, Java és PHP után jön.

http://prog.hu/hirek/3790/a-javascript-a-java-es-a-php-a-legnepszerubb-programozasi-nyelvek

Mi ennek az oka?
Én nem akartam a C# megtanulni, mivel azt gondoltam a C++ elég, ráadásul a C# az nem más, mint a Microsoft lenyúlása megint, most a C++ és Java amit lenyúlt.
Egyáltalán hogy tehette meg, hogy lenyúl szabad szoftvert és aztán pénzért árulja kis átalakítással?

Szóval most tanuljam meg a majdnem ugyanolyan, de lopott C#-t?

Ha állásokat nézek, elég sok helyen ezt kérik.

Van értelme ennyi fajta programnak egyáltalán?

Ja, és van-e értelme Java-t tanulni, amikor a böngészők alapból tiltják a rései miatt?
 
1

C#

janoszen · 2016. Ápr. 11. (H), 15.39
En azt szoktam mondani, hogy kb halal mindegy, hogy Java, C#, PHP vagy C++, a jo programkod ugyanolyan olvashato mindegyikben. A toolchaint kell megtanulni es a platform sajatossagait, de az nem tart sokaig, ha jo programozo vagy. Nekem kb. egy ora olvasas utan sikerult mukodo es normalisan megirt es olvashato C# programot irnom, pedig meg a Java skilljeim se olyan hude.

Ergo en nem izgulnek erre ra olyan nagyon, nem ezen fog mulni az allasod. Ha meg igen, akkor annal a cegnel nem akarsz dolgozni.
2

Azért a C++ és a C# között

BlaZe · 2016. Ápr. 11. (H), 22.23
Azért a C++ és a C# között van egy pici különbség. Ilyen alapon a Java is C++ nyúlás. Némi túlzással: ha rendszerközelibb dolgokat szeretnél programozni, akkor C++, ha windowsos programokat, akkor C#, ha mindenhol futó alkalmazásokat, akkor meg Java. A böngészőt nem tudom hogy keveredett ide, nem is emlékszem mikor láttam utoljára appletet. Hogy érdemes-e megtanulni ezeket a nyelveket: nézd meg az álláshirdetéseket. Elképesztő mennyiségű C# és Java fejlesztőt keresnek, és szépen is fizetik őket. Ha jók is, akkor meg aztán pláne.

Azért a Java és a C# a legnépszerűbbek, mert elég jó optimumát adják a stabilitás, szolgáltatás, hatékonyság, kódbiztonság/minőség, támogatottság szempontrendszernek. És piszok jó VM-jük van. Javascript meg gyakorlatilag minden webes rendszerhez kell, mindegy miben írod a backendet.
3

Meg lehet tudni egy adott

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 13. (Sze), 20.36
Meg lehet tudni egy adott programról, hogy miben írták? Van erre mód?
4

Változó

Poetro · 2016. Ápr. 13. (Sze), 21.02
Attól függ, hogy miben írták, de általában meg.
5

Csak mert itt írtátok h a c++

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 14. (Cs), 01.43
Csak mert itt írtátok h a c++ miben jobb és a c# és szeretném egy-két programnál megnézni, hogy lássam, ha olyan jellegű programot akarok írni, akkor miben érdemes.

És hogy lehet megnézni?
6

Még ha tudod is, hogy egy

Hidvégi Gábor · 2016. Ápr. 14. (Cs), 10.04
Még ha tudod is, hogy egy szoftvert milyen nyelven írtak, abból nem lehet következtetéseket levonni, hogy racionális vagy emocionális döntés volt-e a választás. Lehet, hogy a programozó csak azt ismerte, lehet, hogy az adott megrendelő a korábbi projektjeit abban készíttette el, lehet, hogy a fejlesztő életében először próbálta ki ebben a munkában stb.

Hogy mit érdemes választani, így, elméletben eldönteni nehéz. Mivel az informatikusokat mostanában elég jól megfizetik, lehet válogatni, mi áll hozzád a legközelebb.

Személy szerint olyan nyelvet javasolnék, ami több paradigmát támogat (procedurális, OOP), mint például a PHP, mert fontos a választási lehetőség.

Minden hibája ellenére a PHP egy zseniális nyelv, rendkívül termelékeny, a támogatása kiváló, nagyon nagy az alapkönyvtára, ráadásul több paradigmát támogat.

Szokásos törölve. – Joó Ádám
8

PHP

Poetro · 2016. Ápr. 14. (Cs), 14.49
Az a nagy probléma a PHP-val, hogy igazából csak egyetlen feladatra alkalmas, méghozzá weblapok szerver oldali renderelésére. Ezzel szemben a többi említett nyelvben sokkal több mindent meg lehet oldani.
9

PHP

Hidvégi Gábor · 2016. Ápr. 14. (Cs), 23.53
A legtöbb kliens-szerver alkalmazás backendjére jó a PHP, kivéve talán (egyelőre) a chat szervereket. Hogy a frontend az egy HTML oldal vagy egy Androidos alkalmazás, az nem igazán számít.
10

Tehát kb HTTP felett egy

BlaZe · 2016. Ápr. 15. (P), 00.51
Tehát kb HTTP felett egy request/response kommunikáció megvalósítható vele. Ez szerintem sem összehasonlítható a többi nyelv alkalmazhatóságával. A PHP-ról én egyértelműen lebeszélnék mindenkit, akinek a célja a programozni tanulás. Nagyon célnyelv, tákolt, fájdalmas butaságokkal.

Ha valaki a programozás alapjaival ismerkedne, én talán inkább a pythont ajánlanám. Alacsony a belépési küszöb, tömör, hatékonyan lehet vele egyszerűbb feladatokat megoldani. Valamint kicsit segít belenevelni az emberbe az indentálás fontosságát :)

Ha a cél konkrét a vadonban bevethető tudás megszerzése (nem árt azért meglévő alap) és nincs elképzelés a területről, domainről, akkor viszont a Javat ajánlom. Gyakorlatilag az alacsony szintű programozáson kívül mindenhol használják, ennek megfelelően művészet munkanélkülinek lenni Java tudással.
7

open source

Pepita · 2016. Ápr. 14. (Cs), 11.32
Ahhoz, hogy a döntésben segítsen, milyen nyelvet akarsz (először) tanulni, sokkal jobb megoldás, ha meg nézel néhány egyszerűbb nyílt forrású szoftvert. Vagy egyszerűen kiválasztod az egyiket, feltelepíted a környezetet és megcsinálod a hello world-öt.

Ha már valamilyen bájtkódra le lett fordítva a szoftver, abból sosem azt a tisztaságú forráskódot fogod visszafejteni - ha egyáltalán vissza lehet fejteni (értsd: nem lesznek szép függvény- és változónevek, 0 comment, stb).

Tehát a puding próbája az evés: válassz egyet és vágj bele.
11

Tanulok, tanulok. :-)

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 15. (P), 22.10
Tanulok, tanulok. :-)