ugrás a tartalomhoz

Eladó programozó cég vevőköre+szerver+weboldal

cifraweb · 2016. Május. 2. (H), 11.55
2011-ben alapított weboldalkészítő cég üzleti vevőköre eladó. A vevőkörrel eladó a cégünk által fejlesztett weboldalt működtető kód és programok (számlázó program, hírlevélküldő szoftver). Továbbá eladó az ügyfeleinknek fenntartott szerver is, amelyeknek ügyfeleink előfizetőik (az ár tartalmazza). Folyamatos megrendelésekkel rendelkezünk. További részleteket kérésre telefonon vagy e-mailben közlünk. Kitűnő választás induló programozóknak vagy vállalkozásukat bővíteni kívánó fejlesztőknek.
 
1

Na ilyet sem láttam még.

Práger Ádám · 2016. Május. 2. (H), 13.46
Na ilyet sem láttam még. :)

Kb mi lehet egy ilyen "vevőkör" értéke? Szerintem nagyon kevés. A referenciák részből ítélve egyik sem hosszú távú, folyamatosan fejlesztett munka. Emiatt semmi sem garantálja, hogy tényleg lesz ügyfeled. A pénzedért pedig kapsz egy rakat spagettit... vagy én gondolom rosszul?
2

Nyereseg

janoszen · 2016. Május. 2. (H), 14.35
Ez ugy szokott mukodni, hogy az ember lezavar egy "due diligence" folyamatot, ahol kiderul, hogy mennyi a koltseg, mennyi a munka, illetve mennyi az egy evre varhato nyereseg, es az lesz a vetelar.
3

Ez rendben lenne, de ha jól

Práger Ádám · 2016. Május. 2. (H), 15.02
Ez rendben lenne, de ha jól értem itt a Kft tulajdonjogának eladásáról nincs szó. A várható nyereség pedig a kft-vel kötött szerződéseken alapul...
4

Letezik ilyen

janoszen · 2016. Május. 2. (H), 17.00
Valami jogilag korrekt megoldas van a jogfolytonos atvetelre. De meg ne kerdezd, hogy hogy mukodik.
5

Miért?

Pepita · 2016. Május. 2. (H), 19.28
Már bocsi, de nekem üzleti szempontból ez az első kérdés, ami beugrik: ha annyira kitűnő választás (másnak), akkor ugyan miért akar a tulaj megválni tőle?
A 3 legfontosabb ügyfél linkjét szívesen látnám itt. Gondolom nem kell titokban tartani előttük, hogy "el lesznek adva".
6

Könnyen lehet, hogy

tisch.david · 2016. Május. 3. (K), 08.19
Könnyen lehet, hogy egyszerűen tevékenységet vált a cég, és szeretne némi bevételt látni még az elmúlt évek munkájából. Felmondott/meghalt/emigrált a fejlesztő, a tulajdonos meg már másban lát üzleti potenciált, ezért eladná az egészet, tokkal-vonóval. Emellett meg elképzelhető, hogy emberileg sem akarja kakiban hagyni az ügyfeleit, ezért árulja "kompletten" a megoldást, hogy az ügyfeleknek legyen folyamatos szolgáltatása. Ez utóbbi esetben pedig én is csak akkor szólnék nekik, ha már megvan, hogy ki lesz helyettem, hogy ne törjön ki a pánik.

Szerintem. :) De én is kíváncsian várom a magyarázatot - ha kapunk.

Üdv:

Dávid
7

Kérdésekre válasz

cifraweb · 2016. Május. 4. (Sze), 16.57
Ha valaki komoly érdeklődést mutat a kérdés iránt, és tárgyalni szeretne, szívesen válaszolok minden kérdésre mind írásban mind szóban. De, az utolsó hozzászóló gyakorlatilag minden kérdést egy válaszban jól lát. :)
A vevőkör eladása bevett szokás, amire van jogi formula, és természetesen ügyvéd által előkészített dokumentumok alapján történhet meg.