ugrás a tartalomhoz

Yay or Nay?

Nightmustfall · 2016. Május. 10. (K), 17.28
Tisztelt Hölgyek és kedves Urak.
Gondolom ezer és ezer projektben vettek már részt, nyilván kialakult egy meglátásuk, hogy mi az ami jól van bemutatva a neten és mi az ami nem.

Szeretném önöket meginvitálni egy véleménytúrára, ahol pálcát lehet törni a prezentálási képességeim felett. Felgyűlt tetemes mennyiségű anyag, amiben részt vettem, és szeretném ezt valamiképpen bemutatni, viszont nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez a megfelelő forma és körítés.

Nem kódolásban kérem a segítségüket, hanem mint kívülállók egyszerűen tekintsenek rá az oldalra, és nyilatkozzanak "Yay or Nay?".

Ami fontos lehet: a site maga egy tumblr átirányítás, a skin egy prémium sablon egyedivé alakítása egy dél amerikai programozó segítségével. A korábbi egy teljesen egyedi wordpress volt, de egyszerűen túl sok energiát emésztett fel a karbantartása, és az sem volt jó, hogy szigetként lebegett a neten. Nem volt megosztás, interakció , most magától kialakult egy kis látogatottsága – ez most így mindenképpen megfelelőbb. (Igen, megvan annak a varázsa, mikor mindent maga csinál az ember, csak egyszerűen nem biztos, hogy kifizetődő, főleg ha nem cél lenne, hanem eszköz csupán.)

Amin nem jutok dűlőre mégsem, csökkent e a design rész vélt profizmusa ezáltal? (Ajánljuk meg neki, hogy volt valaha!) Lehet, hogy amit nyertem a vámon, elveszettem a réven? Régebben minden projekt mellett volt egy kis sztori, a kialakulásának története, stb. Ezt most a fenti okok miatt nem tudom megcsinálni.
Nyilván kevésbé meggyőzőbb így, de túlfordult e a kritikus ponton vagy pár egyszerűbb fogással menthető? Egyértelműen nem öncélú show lenne, hanem szeretném, ha munkát hozna be, az se baj ha normálisat.

És az oldal mielőtt elfelejtem: http://www.beau.hu/
 
1

kritika

Pepita · 2016. Május. 10. (K), 21.05
Bocsi, de számomra pozitívum nem jött le.
Android mobil.
Első nyitásra Kb 60 s szaggatás, kép töltés, stb , jó minőségű 4G hálózaton...
Eszméletlen hosszú oldal, a kutya se görgeti végig.
De ha mégis: újra hosszú szaggatás, de innentől már görgetni se igen tudsz, mert tele a ram, fagyogat a böngésző is.
A menü pedig már kb 100 km re fent -》nincs más esélyed, mint bezárni a lapot + cache delete, stb.
Ezen kívül szerintem nagyon nem szerencsés az, hogy a lead egyszer angol, egyszer magyar.
Egyébként szerintem főleg egy grafikus oldalán fontos az egyedi design, de ez csak szubjektív vélemény, nem biztos, hogy igazam van.
2

Mindenképpen

Nightmustfall · 2016. Május. 10. (K), 21.41
Mindenképpen érdekes vélemény (mondjuk, az utolsó gondolatom az lenne, hogy a HR törékenyebb mobilról tekint meg portfoliot, de persze sosem lehet tudni mi kerül elő). A hosszúságát illetően még a fele sincs fent, az animációkról nem is beszélve, egy ilyen nem bélyeggyűjtemény sajnos, én lennék a legboldogabb pedig. Szóval, ennél csak több lesz fent és a tumbli se lesz gyorsabb. :(


Amivel egyet tudok érteni, az a nyelvi egységesítés, ez tényleg fontos, és a megoldhatóság keretein belül mozog.
Az egyedi dizájnt szerintem félreérted ebben az esetben, nem az lenne a lényeg, hogy fejtetőn tálaljam a cuccokat (mert olyat még biztos nem csinált senki), hanem, hogy ne vonják el a figyelmet a tartalomról, egyfajta csendes keretet adjanak neki. Valójában minél kevesebb „körítés” látszik annál jobb, és ha azt Ecuador-ban írja meg nekem egy srác, akkor is ér annyit, mint ha én szenvednék vele.

Természetesen köszönöm, hogy időt fordítottál rá, amit lehetséges egyértelműen megfogadok belőle :)
4

Húúú, hazudtam... :)

Pepita · 2016. Május. 11. (Sze), 07.48
Elnézést, de van pozitív is: némelyik rajzod nekem is tetszik, csak átsiklottam rajta a fenti gondok miatt.
Az fontos, hogy az egyedi nem zárja ki a szolid, egyszerű körítést.
Ha még hosszabb lesz, akkor legalább fixed menü kéne + vmi okosság, hogy pl bejegyzésenként lehessen léptetni.
Sebességen mindenképp csiszolni kell, így nem sokan fogják meg nézni.
5

Tökéletes

Nightmustfall · 2016. Május. 11. (Sze), 11.44
Tökéletes volt amit írtál, abból a szempontból hogy tényleg lassú lehet mobilon.
Megpróbálok találni rá megoldást, de attól félek nem lesz könnyű.

(Most nem az volt a kérdés, hogy a munkám tetszik e hanem milyen a körítés :D )
8

OK, de...

Pepita · 2016. Május. 11. (Sze), 18.38
De a rajzok tényleg tetszettek. :) Erről nem vitatkozom.

"Lassú lehet..." - nem lehet, hanem az. Erre legjobb megoldásnak a viszonylag gyengébb telón történő megjelenítést tartom, üres cache és mobilnet (amilyen éppen van ott, ahol vagy). Pl a chrome "mobiljai" (fejlesztői eszköz, böngészőben) csak közelítik a valóságot, de bármilyen emulátor szintén. + a lassabb netet se egyszerű megoldani.
11

Gyorsítás

Hidvégi Gábor · 2016. Május. 12. (Cs), 13.59
Szerintem nem nagyon lehet ezen gyorsítani anélkül, hogy egy hozzáértő leülne, és nulláról megírná a kódot – mondjuk akkor egy tizedmásodperc alatt bejönne a leggyengébb mobilon is. Másik kérdés, hogy megéri-e ezzel foglalkozni.
12

Attól tartok

Nightmustfall · 2016. Május. 12. (Cs), 20.01
... amennyi energiát elvinne - annyiból ugyanott tartanék ami elől elmenekültem.
13

szélsőségek

Pepita · 2016. Május. 13. (P), 18.49
Nem csak a "mobilról nem" és a "tized mp" kategória létezik. Ezért én nem vagyok biztos benne, hogy 0 - ról kell írni.
Megéri-e? Szerintem leginkább egy designer számára fontos, hogy mobilról rá találva se meneküljön a látogató...
Ő sok esetben nem tudja, hogy az nem a design miatt van, hogy nem látott semmit...
3

Épp a napokban jártam az

Joó Ádám · 2016. Május. 11. (Sze), 02.00
Épp a napokban jártam az oldaladon (szeretem a rajzaidat) :)

Ha úgy veszem, yay, mert összességében oké, egy másik szemszögből nézve nay, mert egy sor apró hibát fedezni fel mind a dizájn egyes részeiben (diszharmóniák, inkonzisztenciák, átfogó koncepciók hiánya), mind a technológiai kivitelezésben (rengeteg felesleges kód, összeomlik tőle a mobilböngésző). Egy dizájnertől pedig azt várnám, hogy minden részletre figyeljen.

Ezen kívül számomra hiányzik a kontextus: mik voltak a követelmények, mik voltak a kihívások, miért úgy valósítottad meg, ahogy. Munkákat látok, de Angéláról nem tudok meg semmit közben. Sokkal jobban szeretnék naplót olvasni, mint galériában nézelődni.

Így ezek szerintem az egyedi szájt felé billentik a mérleg nyelvét. Azt persze értem, hogy a Tumblren olyan nyilvánosságot kap a munkád, amit egyébként nem kapna, de a saját szájt vagy a Tumblr hamis dilemma, hisz a Tumblr választásával már lemondtál róla, hogy a Facebook vagy a Google+ legyen „a” portfóliód, mégis meg tudod osztani ott is.

Az érthető, ha nem szeretnél egy WordPress-t folyamatosan karbantartani, de ennek alternatívája lehet a statikus generálás. Én erre Python szkripteket írok mostanában, de használhatsz olyan kész megoldásokat is, mint a Jekyll és társai. Ha úgy érzed, hogy veled van az erő, akkor magad, de ha nem, akkor itt találsz fejlesztőt, aki megoldja, és még Dél-Amerikáig sem kell menned :)
10

Elsősorban és mindenekelőtt...

Nightmustfall · 2016. Május. 12. (Cs), 09.35
...olvastam a hozzászólásod és köszönöm a véleményezést. RENGETEG hasznos információ volt benne, ezért is reagáltam lassabban rá, de eljutott a fejemig.

(Wp-re nem hiszem, hogy képes lennék visszamenni, olyan szinten nem volt már rá energia, hogy "lejjebb" kellett lépni és most ennek fogom meginni a levét. Hát igen.)

Az utolsó bekezdésben ajánlott dolgoknak utána fogok olvasni mindenképpen alaposabban is, hogy tudjam mérlegelni meg tudom e ugrani.

P.S.: a facebook nekem ebből a szempontból nem állt kézre, ott ugy tapasztaltam sokkal nehezebb egy vegyes portfoliót bemutatni anélkül, hogy különösebben magyarázkodni kelljen, hogy a piaci értéke a UI-nek lehet magasabb, mint a fantasy papnőknek.
6

ami zavar

szabo.b.gabor · 2016. Május. 11. (Sze), 12.26
engem annyi zavar elsőre, hogy amikor az egeret odaviszem egy kép fölé, mert mondjuk érdekel, akkor a kép eltűnik. ennek kérem semmi értelme :)
7

Divat

Nightmustfall · 2016. Május. 11. (Sze), 13.24
Pedig ez milyen divatos volt tavaly...
9

Szerintem is zavaró, hogy

erik0415 · 2016. Május. 11. (Sze), 19.41
Szerintem is zavaró, hogy eltűnik a kép.
Szerintem egy kis áttetszőség nem ártana neki.
Mert az divatos, de nem úgy, hogy teljesen eltakarja a képet :D