ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 10, 2016

stackexchange család...

Há.Zé. · 2016. Jan. 10. (V), 23.26
Nem mondhatnám, hogy törzsközönség vagyok náluk, mert a moderátoraik arroganciája párszor már kiverte a biztosítékot, de...
Néha elnézek a superuser-re és a stackoverflow-ra, ha valami olyan gondom van és a mai napon megint fel....ták az agyam. :)

Régebben is voltak ilyenek, hogy automata cenzúra a beküldött kérdés _CÍMÉRE_?(visszapofázott, hogy ami címet adtam, az nem felel meg a site elvárásainak)
És olyan, hogy nem lehet commentet írni egy kérdéshez, csak ha már 50 pontom ("reputation points") van?
Ja és törzstagoknak szabad ott trollkodni? (másikat basztatni pl. a nyelvtudása miatt)

Most konkrétan segíteni akartam valakinek a hibakeresésben, de ugye az, hogy plusz infót kérek tőle, tippet adok, hogy merre keresgélje a hiba okát, az nem válasz a kérdésére, tehát a moderátorok joggal kötnek bele és ismerve némelyiket, bele is fognak, ahhoz meg nincs elég pontom, hogy kommentáljam a kérdést :D
Agyam dobom elfele...

Vagy itt van ez: http://superuser.com/questions/1024449/is-running-a-linux-vm-on-a-windows-machine-for-btrfs-software-raid-a-good-idea
Vajon törölni fogják, mert nem illik az oldal szerkezetébe?
Hiszen erre csak véleményt lehet mondani, azt meg íráskor kiemeli, hogy válaszba ne írjunk véleményt... Pedig a kérdés érthető (más téma, hogy az ötletet részemről hülyeségnek tartanám), de megint egy olyan, hogy hiába szeretnék segíteni, megint ezek az idióta Q&A szabályok és megkötések...
 

Google és a rejtett tartalmak?

Há.Zé. · 2016. Jan. 10. (V), 15.10
Valamit nem értek: hogy tudja a google összeegyeztetni a jelszóvédett tartalmak találatként való feldobását az egyéb policy-kkel?
Nem vagyok eléggé képben, de ami infót innen-onnan elkapok SEO témában, ott azt látom, hogy nem igazán javasolják azt, hogy a userek mást látnak, mint a google.
Ehhez képest rendre kapok olyan expertexchange találatot, ami jelszóval védett oldalra visz, ahol a tartalomból semmit sem látok ("Csak előfizetőknek")
 

Elemek saját mérete

alkony4 · 2016. Jan. 10. (V), 13.54
Tiszteletem!

Azon kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szeretném megoldani, egy adott div elem margin-top értékét úgy módosítani (feljebb húzni), hogy a margin-top -X értéke azonos legyen a div aktuális méretével (ami jelen esetben változhat a benne lévő tartalom mennyiségétől).
Miként lehetne ezt megoldani css trükkel?

Megtisztelő válaszotok előre is köszönöm.
 

Miért kellene Yeoman-t használnom?

inf · 2016. Jan. 10. (V), 09.56
Nagyjából ismerem a gulp-ot, mint task lib-et, amivel parancssorból tudok különféle taskeket futtatni. Érdekelne, hogy a yeoman a generátoraival mivel nyújt többet ennél? Bárhogy is nézem 1:1 relációt látok a kettő között, és nem tudok rájönni a különbségre, sokkal többet meg nem akarok feleslegesen olvasni... :-)