ugrás a tartalomhoz

Miért kellene Yeoman-t használnom?

inf · 2016. Jan. 10. (V), 09.56
Nagyjából ismerem a gulp-ot, mint task lib-et, amivel parancssorból tudok különféle taskeket futtatni. Érdekelne, hogy a yeoman a generátoraival mivel nyújt többet ennél? Bárhogy is nézem 1:1 relációt látok a kettő között, és nem tudok rájönni a különbségre, sokkal többet meg nem akarok feleslegesen olvasni... :-)
 
1

Közben lejött, hogy projekt

inf · 2016. Jan. 10. (V), 10.58
Közben lejött, hogy projekt vázakat lehet generáltatni vele. Hát nem tudom, bármikor írok gulp task-et, ami ugyanazt megcsinálja.
2

+1

T.G · 2016. Jan. 10. (V), 12.30
Sziasztok! Ez a kérdés engem is érdekelne, sok helyen látom, sokan dicsérik. Ám én is csak annyit érzékeltem belőle, hogy a projekt indításánál nyerhetnénk vele egy kis időt, ám valójában még ebben sem vagyok biztos. Igaz, mivel csupán néhány nagy projektben vagyok benne, így ez az előny nálam közel a nullához konvergál. Nem tudom, hogyha sok kis projekttel dolgoznék, akkor előfordulhat, hogy jelentős időt lehetne megspórolni vele. Ha valaki használja, és egyértelműen előnyösnek találja, akkor légyszi írja le, hogy pontosan hogyan használja!

(Ezzel szemben a Grunt/Glup illetve a Bower haszna megkérdőjelezhetetlen számomra, de nem látom, hogy sokan miért adják hozzá ezekhez a Yeoman-t?)
3

Közben kiderült, hogy Gulp-al

inf · 2016. Már. 12. (Szo), 05.23
Közben kiderült, hogy Gulp-al is lehet project scaffoldingot generálni, és van hozzá tool, ami segít benne: https://github.com/slushjs/slush.

Értelmét az én helyzetemben továbbra sem látom. Van jelenleg egy sablonom, amit a továbbiakban használni fogok, azt slussz. Azt telepíteni copy-paste és npm install. Nem kell hozzá semmi bonyolult. Ha valakinek több nyelvhez, többféle verzióhoz, stb... kell generátor, és sűrűn csinál projekteket, akkor talán megéri. Ugyanez a helyzet docker-el meg vagrant-al is szerintem. Ha valaki sok különböző projektet üzemeltet, akkor megéri velük foglalkozni, ha kevés projekt van, akkor nincs értelme szerintem.
4

Lehet egy picit OFF, de én a

smokey · 2016. Már. 12. (Szo), 17.43
Lehet egy picit OFF, de én a Gulpot konkrétan buildelésre használom. CSS fájlok generálása SCSS-ből, JS fájlok egybegyúrása, minify-olása, dist package készítés zippeléssel stb.
5

Persze, használjuk erre is,

inf · 2016. Már. 12. (Szo), 20.36
Persze, használjuk erre is, de ugyanúgy bármilyen task automatizálására jó, mint a yeoman.